Seria Galaxy S21 primește actualizarea din noiembrie, dar fără Android 14

175
Seria Galaxy S21
Sursa Foto: androidheadlines.com

Zilele trecute Samsung a dezvăluit ce face și cine primește actualizarea de securitate din noiembrie 2023. Acum această actualizare a fost lansată pentru seria Galaxy S21. Galaxy S21, Galaxy S21+ și Galaxy S21 Ultra primesc doar patch-ul din noiembrie fără Android 14 și One UI 6. Nu este surprinzătoare absența Android 14, probabil sunt alte dispozitive emblematice mai importante pe lista Samsungde actualizare înaintea seriei Galaxy S21.

Desigur, vă gândiți imediat la actualizarea iminentă pentru Android 14 și One UI 6 atunci când în această perioadă o nouă actualizare software sosește pe Galaxy. Cu toate acestea, actualizarea majoră de software nu merge așa de repede pe cât vrem. În acest moment, în afară de seria Galaxy S23, niciun alt telefon Samsung nu are încă noul software Android 14 și One UI 6.0.

Galaxy S21, Galaxy S21+ și Galaxy S21 Ultra sunt primele modele Samsung care primesc actualizarea din noiembrie. Noul patch conține versiunea de firmware G99*BXXS9EWJO și are o dimensiune de peste 250 MB. Este o actualizare pură de securitate. Nu aduce modificări funcționale sau vizuale, acestea vor fi aduse de actualizarea majoră de software care urmează.

Patch-ul în sine conține 48 de îmbunătățiri pentru sistemul de operare Android, din partea Google, potrivit GalaxyClub. Nu toate se aplică pentru seria Galaxy S21. Există alte 15 îmbunătățiri pentru software-ul Samsung One UI. Acestea repară, printre altele, securitatea conexiunilor USB, Wi-Fi și Wi-Fi Direct și a mesajelor SMS.

Primul SMS din lume a fost trimis în 1992 de Neil Papworth, un programator de software în vârstă de 22 de ani din UK. Primul mesaj text, trimis pe 3 decembrie 1992 prin intermediul Vodafone, spunea pur și simplu „Crăciun fericit”. 

La momentul redactării acestui articol, actualizarea de securitate din noiembrie 2023 este deja disponibilă pe modelele din seria Galaxy S21 în mai multe țări din Europa. Momentan doar modele blocate în rețelele mobile primesc actualizarea din noiembrie, dar este o chestiune de ore până când toate modelele vor primi noua actualizare. După cum știți, Samsung Galaxy S21 FE își urmează propriul drum, fiind lansat mai târziu de Samsung. Modelul Fan Edition primește actualizări și upgrade-uri la date diferite față de frații săi mai mari din seria Galaxy S21.

Ca întotdeauna, puteți aștepta notificarea automată – sau puteți verifica disponibilitatea direct prin Setări -> Actualizare software -> Descărcați și instalați. După ce instalați patch-ul din noiembrie pe Galaxy S21, S21+ sau S21 Ultra, începe așteptarea pentru upgrade-ul Android 14.