Actualizarea de securitate din noiembrie 2023: ce face și cine o primește?

172
Actualizarea de securitate din noiembrie 2023
Sursa foto: galaxyclub.nl

Samsung a anunțat ce face și drege actualizarea de securitate din noiembrie 2023. Cu toate acestea, ne așteptăm și la upgrade-ul Android 14 cu One UI 6 pe o serie de telefoane Galaxy. Aceste actualizări și upgrade-uri vor veni separat sau în același timp? Dar ce telefoane și tablete Samsung Galaxy vor primi noua actualizare? Să vedem mai jos.

Cu un nou patch de securitate în curs și Android 14 (One UI 6) pe drum, Samsung va fi foarte ocupat în următoarele săptămâni. Acum s-ar putea să vă gândiți: foarte bine, pune Samsung totul într-un singur pachet și gata treaba. Nu este chiar așa. Practica este – știm din anii precedenți – mai complicată. Dar să începem cu începutul: noul patch de securitate din noiembrie.

Și luna aceasta actualizarea de securitate din noiembrie 2023 este din nou formată din două părți. Prima parte ține de Google și conține 48 de remedieri pentru securitatea sistemului de operare Android. Cinci dintre acestea sunt etichetate drept „critice”. Trei remedieri critice sunt specifice telefoanelor cu procesor Qualcomm. Între acestea se află și seria Galaxy S23, seria Galaxy Z, Galaxy S21 FE și Galaxy A52s / Galaxy A52 5G. A doua parte constă din 15 remedieri din bucătăria de software proprie a Samsung. Acestea includ închiderea punctelor slabe în securitatea conexiunilor USB, Wi-Fi și Wi-Fi Direct. Securitatea sistemului SMS este, de asemenea, îmbunătățită.

Va veni actualizarea din noiembrie 2023 la pachet cu Android 14?

În mod remarcabil, toate îmbunătățirile pentru propriul software Samsung se aplică doar pentru Android 13. Se pare că sud-coreenii și-au rezolvat propriile probleme în Android 14 – și One UI 6 – oricum. Așa că ați putea spune că actualizarea la Android 14 conține partea Samsung din corecția din noiembrie – indiferent de patch-ul cu care este lansat.

Android 14 nu mai are nume de dulciuri sau prăjituri, dar a avut numele de cod intern Upside Down Cake. Noua versiune de Android a fost anunțată pe 8 februarie 2023. Prima versiune beta a Android 14 a fost lansată pentru testerii beta pe 12 aprilie 2023.

Acest lucru nu modifică faptul că actualizarea de securitate din noiembrie conține îmbunătățiri semnificative, indiferent dacă aveți sau nu actualizarea Android 14. Mai mult, asta nu înseamnă că actualizarea Android 14 va conține acum patch-ul din noiembrie. De fapt, este posibil ca un număr de telefoane să primească mai întâi upgrade-ul cu patch-ul din octombrie. Acest lucru poate și va varia în funcție de dispozitiv.

De asemenea, mai multe telefoane nu vor primi upgrade-ul Android 14 până în decembrie (sau mai târziu). Momentul diferitelor actualizări și upgrade-uri este momentan incert. Rețineți că Samsung va fi extrem de ocupat în perioada următoare și este posibil așteptați puțin mai mult pentru actualizare.

Cine primește actualizarea de securitate din noiembrie 2023

Telefoanele care vor primi oricum patch-ul din noiembrie sunt dispozitivele care sunt mereu actualizate lunar. De asemenea, indicăm ce telefoane Samsung vor primi actualizarea Android 14 în următoarele săptămâni/luni:

  • Galaxy S23 / Galaxy S23+ / S23 Ultra
  • Galaxy S22 / Galaxy S22+ / S22 Ultra *
  • Galaxy S21 / Galaxy S21+ / S21 Ultra * / Galaxy S21 FE *
  • Galaxy S20 / Galaxy S20+ / S20 Ultra / Galaxy S20 FE
  • Galaxy Z Fold 5 * / Galaxy Z Fold 4 * / Galaxy Z Fold 3 *
  • Galaxy Z Flip 5 * / Galaxy Z Flip 4 * / Galaxy Z Flip 3 *
  • Galaxy Note 20 / Galaxy Note 20 Ultra
  • Galaxy A54 *
  • Galaxy A53 *
  • Galaxy A52 *
  • Galaxy A52s *
  • Xcover 5 / Xcover 6 Pro *

* – dispozitive care vor primi și Android 14 și One UI 6 în viitorul apropiat. Unele dispozitive pot primi acest upgrade imediat cu patch-ul din noiembrie, dar este posibil să primiți și mai multe actualizări și upgrade-uri într-un timp relativ scurt.

Actualizări lunare de securitate

Există și dispozitive Samsung care primesc cele mai recente actualizări nu lunar, ci trimestrial, potrivit GalaxyClub. Un număr dintre acestea urmează pentru un nou patch în noiembrie, inclusiv seria Galaxy Tab S9 *, inclusiv noul Tab S9 FE, dar și Galaxy A13 5G *, Galaxy A23 *, A32 4G, A32 5G și Galaxy A34 *.

Pentru telefoanele și tabletele care sunt actualizate la fiecare șase luni, nu este semnificativ să se prezică când vor primi o nouă actualizare de securitate. În mod normal, este imposibil de prezis când un anumit model Galaxy va primi o nouă actualizare de securitate. Datorită lansării ample așteptate a Android 14, acest lucru este practic imposibil.

Experiența arată că unele dispozitive vor primi chiar și cel mai recent patch cu întârziere. Astfel este posibil ca patch-ul din noiembrie să nu ajungă până în decembrie. În cele din urmă, totul depinde de viteza (sau încetineala) progresului upgrade-ului Android 14.