Seria Galaxy S22 ar putea folosi ecranul Eco² OLED aflat pe Galaxy Z Fold 3

608
Seria Galaxy S22 ar putea folosi ecranul Eco² OLED aflat pe Galaxy Z Fold 3
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Display a dezvoltat un ecran Eco² OLED cu un consum redus de energie, ecran care se găsește pe Galaxy Z Fold 3. Acest nou tip de ecran s-ar putea îndrepta către seria Galaxy S22. Noul ecran duce la o durată de viață mai mare a bateriei, lucru la care visează toți utilizatorii de smartphone-uri.

Se pare că seria Galaxy S22 ar putea fi dotată cu acest tip de ecran. În acest fel va beneficia de o durată de viață a bateriei mai mare atunci când va fi lansată anul viitor. Samsung Display a confirmat că a reușit să producă un ecran cu consum redus de energie Eco² OLED pentru smartphone-uri. Acesta reduce consumul de energie cu 25% în timp ce crește și transmitanța luminii cu 33%”.

Samsung Display a creat un ecran OLED fără polarizator. Până în prezent, pe afișajele OLED a fost necesar să se utilizeze un polarizator pentru a elimina reflexiile. Acesta are între 50 și 100 microni grosime și blochează lumină emisă de ecran, astfel se reduce luminozitatea și intensitatea. Dar acum Samsung a reușit să elimine necesitatea unui polarizator.

Seria Galaxy S22 posibil cu ecran Eco² OLED

Ecranul fără polarizator a debutat pe Samsung Galaxy Z Fold 3, lansat recent. Noua tehnologie este utilă în mod specific telefoanelor pliabile, deoarece reducerea grosimii ecranului este dublată ca eficiență energetică, beneficiind de acest lucru ambele părți ale ecranului pliant. Acum, conform site-ului T3, noua tehnologie se poate îndrepta către seria Samsung Galaxy S22.

Dar, detaliile despre modul în care Samsung a reușit să creeze acest ecran OLED fără polarizatoare nu au fost divulgate. În postarea oficială, doar o imagine indică modul în care funcționează Eco² OLED. Kim Seong-cheol, președintele Diviziei de Afaceri Mici și Mijlocii a Samsung Display, a spus că: Eco² OLED este o tehnologie inovatoare. Aceasta îmbunătățește eficiența luminoasă a ecranului și consumul de energie prin schimbarea structurii de bază a OLED.”

OLED este prescurtarea din engleză de la Organic Light-Emitting Diode. Un ecran OLED funcționează fără lumină de fundal, deoarece emite lumină vizibilă. Cel mai mare producător de ecrane OLED din lume este Samsung Display.

La urma urmei, cine nu dorește o luminozitate crescută a ecranului, precum și o rezervă mai mare de energie? Ecranul este cel mai mare consumator de energie la un smartphone! Mai puțină energie necesară pentru alimentarea afișajului înseamnă mai puțină energie consumată de baterie. În acest fel rezultă o durată de viață îmbunătățită a bateriei.

Ne bucurăm să vedem această tehnologie pe Samsung Galaxy Z Fold 3, telefon care nu are o baterie prea mare. Dar, suntem la fel de încântați de perspectiva includerii acesteia pe seria Galaxy S22. Acest lucru ar însemna ca modelele S22 să aibă un ecran semnificativ mai luminos și o durată mai mare de viață a bateriei.