Seria Galaxy S22 nu va primi funcții Galaxy AI

204
Samsung Galaxy S22 Galaxy AI features
Sursa foto: via techradar.com

Seria Samsung Galaxy S24 a fost lansată recent cu mai multe funcții bazate pe inteligență artificială. Știm acum că doar un grup select de dispozitive Samsung existente – inclusiv Galaxy S23, Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5 – vor beneficia de Galaxy AI. Aceste telefoane vor primi funcțiile Galaxy AI în lunile următoare prin actualizări. Dar cum rămâne cu seria Galaxy S22?

Telefoanele Galaxy S22, Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra au mai puțin de doi ani. Totuși, conform șefului de experiență clienți al Samsung, Patrick Chomet, niciunul dintre dispozitivele emblematice Samsung din 2022 nu va beneficia de funcțiile Galaxy AI de ultimă generație.

Vorbind cu TechRadar după Galaxy Unpacked 2024, Chomet a spus: „În primul rând, pentru a obține aceste caracteristici pe seria Galaxy S24 a fost foarte multă muncă. Putem sprijini dispozitivele Galaxy S23 cu funcții Galaxy AI, lucru pe care îl vom face în prima jumătate a anului.”

Vrem să asigurăm calitatea și performanța a ceea ce implementăm. Apoi vom afla cum folosesc oamenii aceste caracteristici și vom regla performanța. În al doilea rând, vom implementa Galaxy AI pe un al doilea set de dispozitive. Este vorba despre seria Galaxy S23, Galaxy S23 FE, Fold 5, Z Flip 5 și seria Galaxy Tab S9. Vrem să vedem cum funcționează Galaxy AI pe acestea.” A mai spus Patrick Chomet „Deocamdată, limităm Galaxy AI la dispozitivele de ultimă generație.”

Bixby și Galaxy AI sunt lucruri diferite. Bixby este un asistent vocal și va continua să fie, în timp ce Galaxy AI este alimentat de AI, independent de Bixby. Bixby este, de asemenea, capabil să execute funcții Galaxy AI pentru utilizatori.

După toate probabilitățile, noile caracteristici Galaxy AI ale Samsung vor fi adăugate telefoanelor din 2023 menționate mai sus cu actualizarea la One UI 6.1. Dar se pare că telefoanele din seria Galaxy S22 (și mai vechi) nu vor primi același tratament. Vă reamintim că și aceste telefoane vor primi actualizarea la Samsung One UI 6.1.

Chomet a folosit cuvinte precum „deocamdată” și „pas cu pas” atunci când a discutat despre viitoarea compatibilitate cu Galaxy AI. Totuși, Samsung vede noile sale funcții ca parte a „experienței emblematice Galaxy”. Chiar și așa, credem că este puțin probabil ca seria Galaxy S22 să primească Galaxy AI.