Seria Galaxy S22 ar putea primi un procesor mai puternic și mai mult RAM

387
Seria Galaxy S22 ar putea primi un procesor mai puternic si mai mult RAM
Sursa Foto: Aakash Jhaveri / techradar.com

Seria Samsung Galaxy S22 va fi printre cele mai puternice telefoane din 2022. Dar upgrade-ul de putere s-ar putea să nu vină doar de la un procesor nou. Zilele trecute compania a anunțat noua memorie RAM care ar putea ajunge în această serie. Samsung a dezvăluit primul LPDDR5X DRAM din industrie, un tip de RAM care oferă viteze de procesare de peste 1,3 ori mai mari (de până la 8,5 Gbps) și consumă cu aproape 20% mai puțină energie decât generația anterioară de RAM.

Deci pare o îmbunătățire semnificativă, dar merită remarcat că Samsung nu a confirmat dacă memoria va veni la noile telefoane. De fapt, comunicatul de presă menționează trecerea „dincolo de smartphone-uri” și utilizarea acestuia în lucruri precum servere și mașini. Totuși, asta nu exclude telefoanele ca o altă utilizare pentru LPDDR5X DRAM. Cum lansarea seriei S22 este foarte aproape aceasta ar fi un candidat evident.

Seria Galaxy S22 mai puternică și mai rapidă

Dar, indiferent dacă Galaxy S22 are sau nu memorie RAM mai rapidă, cu siguranță va avea un chipset mai rapid. Se pare că vom afla mai multe despre asta pe 19 noiembrie, deoarece contul de Instagram Samsung Exynos a tachinat un eveniment pentru atunci.

Teaser-ul spune că „totul se schimbă” la acea dată și face referire la evoluția grafică a jocurilor, așa că este foarte probabil ca acesta să fie momentul în care compania va dezvălui noul său chipset pentru smartphone-uri Exynos 2200. Sigur că, deocamdată este doar o presupunere.

AMD – Advanced Micro Devices este o companie multinațională americană, cu sediul în California, SUA. Este unul din marii producători de microprocesoare, plăci de bază și procesoare grafice pentru servere și calculatoare personale.

Știm deja că procesorul Samsung Exynos este dezvoltat în colaborare cu AMD și că ar trebui să accepte ray tracing și umbrire cu rată variabilă. Numai aceste lucruri ar putea aduce într-adevăr îmbunătățiri importante graficii jocurilor mobile. Chiar dacă noul processor va fi anunțat pe 19 noiembrie, s-ar putea să nu fie folosit în noile telefoane imediat.

De luni de zile am auzit zvonuri că problemele de producție au afectat acest chipset. Pentru a nu risca nimic este posibil ca Samsung să folosească noul cipset într-un număr relativ mic de țări în comparație cu un an normal. Sunt informații, conform TechRadar, că procesorul Snapdragon 898 va fi folosit în majoritatea țărilor lumii.

Acest ultim zvon ar putea fi greșit, desigur, și chiar dacă este corect, suntem siguri că Samsung va găsi loc pentru viitorul său processor în alte dispozitive, dar această utilizare ar putea să nu fie în seria Galaxy S22.