Seria Galaxy S23: posibilă lansare în prima săptămână din februarie

169
Seria Galaxy S23 posibila lansare in prima saptămană din februarie
Sursă foto: GalaxyClub

Acum, că sfârșitul anului este încet, dar sigur la vedere, apar tot mai multe zvonuri despre posibila dată de lansare pentru seria Galaxy S23 de la Samsung. În urmă cu câteva zile, o știre falsă evidentă făcea ceva valuri despre o posibilă lansare la sfârșitul lunii decembrie. Astăzi, un mesaj mai credibil vine din Coreea de Sud.

A apărut o nouă data de lansare pentru seria Galaxy S23. Am avut mai multe până acum. Samsung va lansa, probabil, oficial seria Galaxy S23 la începutul lunii februarie. În ceea ce privește calendarul, acesta corespunde în mod rezonabil cu programul pe care sud-coreenii l-au folosit și pentru seria Galaxy S22 în 2022. Cu aceasta, aflăm indirect și data finală de lansare la vânzare a seriei Galaxy S23.

Seria Galaxy S23 va fi lansată în 17 februarie 2023

Potrivit unei informații publicate de ziarul coreean Chosun, via GalaxyClub, Samsung plănuiește să lanseze seria Galaxy S23 în prima săptămână a lunii februarie. Această lansare vine puțin mai devreme decât se aștepta, sub presiunea unei piețe de smartphone-uri în scădere. Lansărilor recente ale modelelor Galaxy S arată că începutul lunii februarie este o dată destul de medie. Seria Galaxy S21 a fost prezentată în ianuarie, seria Galaxy S22 și-a făcut apariția pe 9 februarie. Deci, data lansării la vânzare a seriei Galaxy S23 este 17 februarie.

Seria Galaxy S23 va fi dezvăluită în timpul evenimentului Galaxy Unpacked 2023, în prima săptămână a lunii februarie. Evenimentul va avea loc la San Francisco, California, SUA. Dispozitivele vor fi puse în vânzare pe 17 februarie 2023. Chosun susține că Samsung va folosi procesorul Exynos 2300 în seria Galaxy S23 pe unele piețe. Majoritatea unităților din întreaga lume vor avea procesorul Snapdragon 8 Gen 2. Se așteaptă ca ambele cip-seturi să fie fabricate folosind un proces de 4 nm.

Chosun Ilbo este un cotidian din Coreea de Sud și cel mai vechi cotidian din țară, fondat în 1920. Are un tiraj zilnic de ~2.300.000 de exemplare. Site-ul de știri Chosun.com publică versiuni web ale ziarului în engleză, chineză și japoneză.

Din ce știm până acum nu sunt surprize mari cu seria Galaxy S23. În afară de unele îmbunătățiri tehnice, Galaxy S23 nu va oferi nicio surpriză mare în 2023. Seria constă din nou din trei dispozitive: Galaxy S23, Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra. Acesta din urmă va fi primul Samsung cu o cameră principală de 200 de megapixeli. La fel ca S22 Ultra, are și un S Pen încorporat, în timp ce bateria are aceeași capacitate de 5.000 mAh.

Pentru S23 și S23+, ne așteptăm la primul upgrade al camerei frontale în ultimii ani – la o rezoluție de 12MP. În plus, ambele dispozitive au o baterie puțin mai mare decât S22 și S22+.