Seria Galaxy S23 readuce Samsung pe locul 1 pe piața globală

271
Seria Galaxy S23 cota de piata
Sursa foto: via businesskorea.co.kr

În luna februarie, datorită efectelor lansării noii serii Galaxy S23, Samsung a detronat Apple, urcând pe primul loc în clasamentul global de vânzări de smartphone-uri. Conform companiei de cercetare de piață Counterpoint Research, seria Galaxy S23 a dus compania Samsung pe primul loc în piața globală de smartphone-uri în luna februarie din acest an.

Potrivit Counterpoint Research, pe 29 martie, Samsung Electronics a reprezentat 21,1% din piața globală de smartphone-uri. Samsung a avut o creștere de 3,5% față de luna precedentă în februarie. În acest fel Samsung a depășit Apple, care s-a cocoțat acolo după vânzările mari ale seriei Apple iPhone 14. Apple a înregistrat o cotă de piață de 20,2%, ceea ce a reprezentat o scădere de 0,7%. Cei doi giganți mondiali au fost urmați de Xiaomi (11,5%), Oppo (8,9%) și Vivo (8,2%), potrivit BusinessKorea.

Seria Galaxy S23 se vinde foarte bine

Vânzările globale de smartphone-uri în februarie au totalizat 89,57 milioane de unități. Este o cifră în scădere cu 10% față de luna ianuarie 2023 și cu 15% față de luna luna ianuarie din 2022. Acest recul a dus și la o scădere a vânzărilor comparativ cu aceeași perioadă a anului 2022.

Efectele redeschiderii Chinei, care le-a oferit producătorilor de smartphone-uri speranțe pentru vânzări mari, nu s-au concretizat. În februarie, 21,39 milioane de smartphone-uri au fost vândute pe piața din China. Cifra a fost în scădere cu 10% față de anul precedent și cu 28% față de luna precedentă.

Termenul „procent” este derivat din latinescul per centum, care înseamnă „o sută” sau „cu o sută”. A fost introdus de împăratul Augustus. Semnul modern pentru „procent” este format două cercuri separate printr-o linie orizontală „%”.

În Statele Unite, s-au vândut 9,43 milioane de unități, înregistrând o scădere de 6% față de ianuarie și o scădere de la an la an de 4%. Europa a înregistrat vânzări de 12,27 milioane de unități. Și aici numărul a fost în scădere cu 2% față de ianuarie 2023 și cu 22% față de ianuarie 2022.

Și în India, o altă piață enormă vizată de producătorii de telefoane, vânzările au scăzut. Piața indiană de smartphone-uri a înregistrat 10,08 milioane de unități vândute în ianuarie, o scădere lunară de 4% și o scădere de la an la an de 18%. În consecință, vânzările de smartphone-uri au scăzut pe piețele majore de smartphone-uri din întreaga lume în februarie 2023.

Chiar dacă nu totul este perfect la cele trei telefoane din seria Galaxy S23, aceasta se vinde foarte bine pe piețele majore din toată lumea. Galaxy S23 Ultra și Galaxy S23 sunt cele mai bine vândute.

Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.