Seria Galaxy S24: actualizări majore la afișaj, memorie și stocare

313
Galaxy S24 actualizări majore la afisaj memorie stocare
Sursa foto: via phonearena.com

Dacă nu am fi în temă, am putea crede că seria Galaxy S24 este foarte aproape de lansare, având în vedere numărul mare de zvonuri despre Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra din ultimul timp. Dar, desigur, știm bine că mai avem cel puțin cinci luni până când viitoarea serie emblematică va vedea lumina zilei.

Acest lucru oferă companiei Samsung suficient timp pentru a revizui și testa diverse specificații și caracteristici pentru seria Galaxy S24. Cu alte cuvinte, nimic nu este încă bătut în cuie. Acest lucru dă apă la moara zvonurilor și gura lumii va lansa diferite bârfe despre Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra.

Multe noutăți în privința ecranului la seria Galaxy S24

Nu este secret faptul că Samsung produce ecrane OLED folosite pe flagship-urile proprii. Mai mult, Samsung Display produce și ecranele iPhone-urilor Apple de ultimă generație. Dar, nu toate ecranele sunt construite la fel. În timp ce seria iPhone 15 va primi cele mai sofisticate și mai avansate ecrane disponibile în acest moment, seria Galaxy S24 ar putea primi o tehnologie de ecran de ultimă oră la lansare. Se numește, cel puțin momentan, „M13”.

Samsung Galaxy S23 Ultra este deja un campion al performanței display-ului. Dar se pare că S24 Ultra va fi și mai bun. De foarte multe ori ce este mai mic este foarte bun în industria de telefonie mobilă. În acest fel, potrivit PhoneArena, care citează surse sud-coreene, Samsung va îmbunătăți calitatea generală și va reduce grosimea ecranelor actuale “M12” aflate pe Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5. Acest tip de ecran produs de Samsung Display va fi folosit și de Apple pe modelele iPhone 15 Pro.

Samsung Display are fabrici de producție în Coreea, China, Vietnam și India și birouri de vânzări în șase țări. Compania a fost înființată în 2004 ca o societate mixtă între Samsung (51%) și Sony (49%). Samsung a cumpărat în 2012 toate acțiunile Sony.

Desigur, Apple va folosi și acest ecran (M13) de la Samsung dar numai pentru seria iPhone 16. Aceasta va fi lansată în toamna lui 2024. Până atunci, Galaxy S24 Ultra va atinge noi culmi de performanță în materie de afișaj. Foarte probabil acest ecran M13 va fi pe toate cele trei modele, dar „în funcție de amploarea producției de masă”.

Desigur, vor exista diferențe între cele trei modele ca rezoluție a ecranului, dar cel puțin în teorie, seria S24 ar putea depăși modelele din seria iPhone 15 în privința calității generale a afișajului.

Mai mult RAM și spațiu de stocare, dar vor fi aceleași prețuri?

Dar, cea mai interesantă informație venită de la Chosun Ilbo este că modelul Galaxy S24 va include 12 GB RAM și 256 GB spațiu de stocare internă pentru modelul de bază. Acest lucru ar dubla astfel stocarea de bază și ar crește semnificativ memorei RAM față de Samsung Galaxy S23.

Dacă se întâmplă acest lucru, este de la sine înțeles că Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra vor avea, de asemenea, 12 giga de memorie RAM, iar Ultra va ajunge până la 16 GB de RAM, plus 1 TB de spațiu de stocare intern.

Dar, această memorie și stocare pentru modelul mai mic din seria S24 de bază nu aduce și creșterea prețului? Nu știm dacă asta înseamnă neapărat și o creștere a prețului. Cel puțin potrivit unor surse interne Samsung, compania vrea să țină sub control costurile de producție în mai multe moduri, inclusiv prin utilizarea unui procesor intern Exynos 2400.

Este puțin probabil ca Exynos 2400 să fie folosit la scară globală. Deci, rămâne de văzut dacă Galaxy S24 cu Snapdragon 8 Gen 3, care va fi pe modele vândute în SUA și pe alte câteva piețe, va costa mai mult decât predecesorul său.