Seria Galaxy S24 posibil cu o baterie cu o nouă tehnologie de fabricație

323
Seria Galaxy S24 poate primi o noua o tehnologie pentru baterie
Sursa foto: androidheadlines.com

În timp ce evenimentul Galaxy Unpacked din 26 iulie este tot mai aproape acum avem informații și despre seria Galaxy S24. Aceste telefoane sunt la mai mult de jumătate de an distanță, dar avem primele date despre bateriile lor. Este vorba despre încărcarea la modelul Galaxy S24 Ultra. O informație de ultimă oră afirmă că seria Galaxy S24 va folosi tehnologia bateriei stivuite. Acest lucru ar putea aduce și o altă îmbunătățire notabilă pe care o așteptăm cu toții: o durată de viață mai mare a bateriei.

De de mai mulți ani am auzit despre tehnologia bateriilor stivuite. Au mai fost informații despre acest tip de baterii. Acest mod de fabricare a bateriilor va aduce câteva beneficii notabile. De exemplu, va permite bateriilor să fie împachetate mai dens. Bateriile vor putea stoca mai multă energie fără a fi nevoie să fie fizic mai mari. Există și alte beneficii precum o încărcare mai eficientă și mai rapidă.

Seria Galaxy S24 ar putea folosi un nou tip de baterie

Această tehnologie de baterii stivuite este încă în lucru, așa că nu suntem 100% siguri dacă Samsung o va implementa. Cu toate acestea, Samsung vrea să facă acest lucru, potrivit AndroidAuthority, care citează sursa RGcloudS. Galaxy S24 Ultra ar putea deveni primul telefon emblematic al Samsung care să adopte tehnologia de încărcare rapidă de 65W. Pentru a realiza acest lucru, compania lucrează la adaptarea acestei tehnologii de la bateriile EV (vehicule electrice) pentru a funcționa cu dispozitive mobile.

AndroidAuthority este un site fondat în 2007. Este cel mai mare site dedicat Android OS și una dintre cele mai respectabile voci din domeniul Android. Oferă știri, ghiduri pentru alegerea telefoanelor, recenzii, forumuri de discuții, etc.

Dacă gigantul tehnologic coreean este capabil să facă acest lucru se pare că nu va folosi aceste baterii pe întreaga serie S24. Acest privilegiu va fi rezervat pentru Galaxy S24 Ultra, potrivit unor surse interne Samsung. Este o dezamăgire pentru cei care intenționează să cumpere unul dintre telefoanele mai ieftine din seria Galaxy S24.

Alte informații pe această temă afirmă că noile baterii vor fi produse la fabrica Cheonan situată în Seul. Există date contradictorii depre producție, ba a început, ba nu, deoarece nu toate utilajele pentru producție au ajuns la fabrică. Se pare că doar o linie de producție pilot este disponibilă acum. Astfel cantitățile limitate de baterii ar putea împiedica Samsung să aplice această tehnologie întregii game Galaxy S24.

Posibil doar Galaxy S24+ și S24 Ultra cu noile tipuri de baterii

Bateriile de tip stivuit pentru smartphone-uri aduc mai multe avantaje, de la densitate mai mare la performanțe mai bune și încărcare îmbunătățită. În cel mai bun caz, Samsung ar putea avea suficiente baterii stivuite în 2024 pentru a alimenta Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra. Chiar și atunci, Samsung va fi împiedicat de aprovizionarea limitată și ar putea fi nevoit să restricționeze modelul de bază Galaxy S24 de la utilizarea acestei noi tehnologii.

În timp ce această tehnologie a bateriei stivuite ar putea face bateria să dureze mai mult, Samsung ar putea plănui să încarce bateria mai rapid. Zvonurile spun că Samsung va aduce o încărcare rapidă de 65 W doar la următorul său flagship Ultra.

Este posibil ca Galaxy S24 să rămână la încărcare de 25W, în timp ce restul seriei, sau cel puțin Galaxy S24 Ultra, să treacă 65 W. Privind în viitor, este, posibil ca în 2024 și Flip 6 și Fold 6 să folosească baterii stivuite.

Telefoanele din seria Galaxy S sunt limitate momentan la încărcare de 45 W. Aceasta este o viteză de încărcare sigură, dar oamenii au tânjit după o încărcare mai rapidă. În timp ce 65 W se află în spatele concurenței, această încărcare ar fi un impuls binevenit. Dacă vom primi și o baterie mai mare de 5.000 mAh, cât se află momentan pe Galaxy S23 Ultra, Samsung merită mai mult decât un😘.