Seria Galaxy S24 cu memorii LLW DRAM pentru performanțe AI mai bune

219
Seria Galaxy S24 cu memorii LLW DRAM
Sursa foto: via mysmartprice.com

Samsung este recunoscută pentru cipurile sale de memorii, compania domină autoritar piața globală de mai mulți ani. Acum sunt informații că Samsung vrea să echipeze viitoarele smartphone-uri din seria Galaxy S24 cu un tip special de DRAM. Se pare că acest tip de memorie va îmbunătăți performanța AI. Samsung va lansa viitoarele telefoane inteligente din seria Galaxy S24 în ianuarie cu memorii LLW DRAM la bord.

Samsung Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra vor debuta pe 17 ianuarie. În ultimul timp toate aceste telefoane au apărut pe site-urile web ale mai multor agenții de certificare. Recent MySmartPrice a descoperit pe Samsung Galaxy S24+ pe site-ul FCC după ce anterior a fost certificate și de BIS India.

Samsung Semiconductor a anunțat un tip special de DRAM care mărește limitele de lățime de bandă, reduce latența și este semnificativ mai eficient în procesarea datelor în timp real decât Low-Power Double Data Rate (LPDDR). Samsung susține că noua memorie LLW DRAM (LLW – Low Latency Wide) este mai potrivită pentru aplicațiile mobile AI și de jocuri. Memoria Samsung LLW DRAM va debuta practic cu seria Galaxy S24.

Teaserul împărtășit de Samsung pe X (fostul Twitter) dezvăluie că că cipul LLW DRAM va fi plasat lângă procesorul central, ceea ce îi crește eficiența. Teaserul confirmă că cipurile, DRAM și LLW DRAM vor  funcționa simultan. Videoclipul prezintă funcționarea LLW DRAM într-un smartphone, despre care se crede că va fi viitorul smartphone Galaxy S24 sau S24+.

Bard este chatbotul conversațional generativ AI dezvoltat de compania Google. Cuvântul Bard înseamnă de obicei o persoană cu abilități creative, un poet sau un povestitor. Shakespeare, de exemplu, era cunoscut ca Bardul din Avon.

Samsung va duce cipul de memorie Low Latency Wide pe laptopuri, console de jocuri și alte produse. Știm deja că viitoarele telefoane din seria Galaxy S24 vor fi un dispozitive AI. Telefoanele inteligente din seria Galaxy S24 sunt, de asemenea, primele smartphone-uri non-Pixel care au debutat cu chatbot-ul Bard AI. Samsung are, de asemenea, intenția să echipeze viitoarele sale smartphone-uri emblematice cu  multe funcții AI pentru depăși telefoanele inteligente din seria Google Pixel 8.

Pe de altă parte, cunoscutul Ice Universe a confirmat că Samsung va lansa smartphone-ul de bază S24  doar în variantă cu 8GB RAM. Celelalte două smartphone-uri vor fi disponibile în variante de 8 și 12GB de memorie RAM. Certificările 3C au dezvăluit că Galaxy S24 Ultra și Galaxy S24+ vor avea încărcare rapidă cu fir de 45W, iar S24 încărcare de 25W.