Seria Galaxy S24: data de lansare a fost confirmată

376
Data de lansare a seriei Galaxy S24 a fost confirmata
Sursa foto: via mysmartprice.com

Au fost mai multe zvonuri până acum că seria Galaxy S24 va fi lansată pe 17 ianuarie 2024. Acum data de lansare a Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra a fost confirmată de Samsung. Viitoarele smartphone-uri emblematice vor fi lansate pe 17 ianuarie la nivel global. De asemenea, știm și datele când vor începe precomenzile și vânzarea seriei Galaxy S24.

Potrivit site-ul sud-coreean The Elec, citat de MySmartPrice, gigantul sud-coreean a confirmat că viitoarele flagship-uri vor fi lansate la nivel global pe 17 ianuarie 2024. Cu toate acestea, același lucru nu a fost confirmat oficial de Samsung pe niciunul dintre canalele sale oficiale. The Elec citează un oficial Samsung care a afirmat acest lucru sub protecția anonimatului. Aceeași persoană a confirmat și datele de precomandă și de vânzare ale acestor smartphone-uri.

Deși data lansării a fost știută până acum, datele efective de vânzare și precomandă erau încă secrete. Acum știm și aceste informații. Seria Galaxy S24 va debuta pe 17 ianuarie la un eveniment Galaxy Unpacked organizat la San Jose, California, USA. Samsung nu a organizat niciodată un eveniment de lansare în San Jose, oraș care găzduiește sediul Apple și Google. Se pare că Samsung a ales această locație ca semn al cooperării sale cu Google și al concurenței cu Apple.

San Jose sau „Sfântul Iosif” în limba spaniolă, este al treilea oraș ca populație din California după Los Angeles și San Diego. Este unul dintre cele mai bogate orașe mari din lume. Are al treilea cel mai mare PIB pe cap de locuitor (după Zürich și Oslo).

Potrivit The Elec, Galaxy S24, S24+ și S24 Ultra vor fi disponibile pentru precomenzi din 17 ianuarie, imediat după lansare. Cei care precomandă aceste dispozitive vor începe să le primească în perioada 26 – 30 ianuarie. Vânzarea generală va începe pe 30 ianuarie pe toate piețele majore.

Pentru comparație, evenimentul Galaxy Unpacked pentru seria Galaxy S23 a avut loc pe 1 februarie 2023. De asemenea, evenimentul Unpacked pentru seria Galaxy S22 a avut loc pe 9 februarie 2022. Așadar, compania Samsung organizează evenimentul pentru seria Galaxy S24 cu aproximativ 15 zile mai devreme.

Despre telefoanele din seria Galaxy S24 știm că vor avea un ecran Dynamic AMOLED 2x LTPO cu rata de 120 Hz. Procesorul Exynos 2400 / Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy vor fi la bord, iar de software se va ocupa Android 14 și One UI 6. Nu vor lipsi certificarea pentru rezistență la praf și apă IP68 și scaner de amprente în afișaj. Galaxy S24 Ultra va avea un cadru din titan și o cameră de 200MP.