Galaxy S24 Ultra va avea un cadru din titan, dar nu va fi mai greu

322
Galaxy S24 Ultra va avea un cadru din titan
Sursa foto: sammobile.com

Modelele “Ultra” din seria Galaxy S sunt cele mai bine dotate, din toate punctele de vedere, dintre telefoanele de pe piață. Sunt greu de egalat de concurenții din domeniul mobil, cum ar fi Apple, Xiaomi, Oppo sau Sony. Se așteaptă ca Samsung să aducă mai multe îmbunătățiri telefonului său emblematic de nouă generație, Galaxy S24 Ultra. Alături de un ecran mai strălucitor și o cameră pentru telefotografii cu rezoluție mai mare, Galaxy S24 Ultra este de așteptat să aibă și un cadru de titan.

Titanul este un metal mai dens și mai rezistent decât aluminiul pe care îl folosesc actualele telefoane high-end ale companiei. În ciuda materialului mai dur, viitorul telefon Galaxy S24 Ultra nu va fi mai greu, cel puțin potrivit lui Ice Universe (@UniverseIce). Conform acestuia, citat de SamMobile, Galaxy S24 Ultra va cântări 233 grame, ceea ce este cu un gram mai ușor decât Galaxy S23 Ultra. Vă reamintim că S23 Ultra are un cadru din Armor Aluminium.

Cadru din titan pe Galaxy S24 Ultra

În ciuda faptului că va folosi un material mai dens și mai dur, S24 va fi mai ușor. Dacă aceste informații sunt corecte, Samsung trebuie să fi depus mult efort de inginerie pentru a aduce această îmbunătățire. Se spune că telefonul are un design similar cu Galaxy S23 Ultra. Ca de obicei, ne putem aștepta ca telefonul să aibă cea mai recentă protecție de Corning Gorilla Glass pe față și pe spate și un rating IP68 pentru rezistență la praf și apă.

Corning Inc este o companie din SUA care produce sticlă și materiale conexe pentru aplicații industriale și științifice. Compania a fost fondată în 1851 și are sediul în New York. Corning a fabricat ferestrele pentru principalele vehicule spațiale americane.

Alte caracteristici așteptate la Galaxy S24 Ultra includ un ecran Dynamic AMOLED 2x de 6,8 inch (17,27 cm). Ecranul va avea rezoluție QHD+ și o rată de reîmprospătare de 120 Hz. Se spune că telefonul folosește aceeași cameră principală ISOCELL HP2 de 200 MP, o cameră ultra-wide de 12 MP, o cameră cu teleobiectiv de 50 MP (zoom optic 3x) și o cameră cu teleobiectiv de 10 MP (zoom optic 10x).

Potrivit informațiilor, Galaxy S24 Ultra va veni în două variante de procesor: Snapdragon 8 Gen 3 și Exynos 2400. Ambele sunt cipuri fabricate cu tehnologia de 4 nm. Din câte se pare, Galaxy S24 Ultra cu Exynos 2400 este de așteptat să fie disponibilă în Africa, Asia și Europa. În același timp, versiunea cu Snapdragon 8 Gen 3 ar fi disponibilă în China și SUA. Telefonul va avea în continuare o baterie de 5.000 mAh cu încărcare rapidă de 45 W.