Seria Galaxy S24 va fi peste seria Galaxy S23 ca performanțe

289
Seria Galaxy S24 va fi peste seria Galaxy S23
Sursa foto: via sammobile.com

Procesorul Qualcomm pentru 2023, Snapdragon 8 Gen 2, a început fulgerător și toată lumea este impresionată de performanțele sale. Cipul primit aprecieri din partea utilizatorilor de smartphone-uri din întreaga lume, care au lăudat performanțele excelente și durata de viață impresionantă a bateriei. O versiune puțin mai puternică, Snapdragon 8 Gen For Galaxy se află pe seria Galaxy S23. Cele mai recente zvonuri indică faptul că succesorul acestuia va fi și mai incredibil și îl vom regăsi pe seria Galaxy S24.

În weekend, cunoscutul leaker RGcloudS a postat pe Twitter, via SamMobile, câteva detalii despre viitorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Se așteaptă ca noul procesor să alimenteze produse emblematice de la diverse companii, inclusiv gama Galaxy S24, care va fi lansată în 2024. Noul procesor Qualcomm se află acum pe picior de egalitate cu seria A Bionic de la Apple. Dacă informațiile sunt de încredere, Qualcomm pare să caute modalități de a-și valorifica succesele din acest an pentru a oferi dispozitivelor Android un avantaj competitiv față de iPhone

Snapdragon 8 Gen 3 pe seria Galaxy S24

Snapdragon 8 Gen 3 ar putea doborî noi recorduri cu un nucleu de 3,7GHz. Viitorul cip va avea un nucleu Cortex-X4 de înaltă performanță tactat la 3,7GHz. La fel ca predecesorul său (Snapdragon 8 Gen 2), Snapdragon 8 Gen 3 va avea patru nuclee de performanță (de o frecvență mai mică decât Cortex-X4). Procesorul va mai avea și trei nuclee eficiente pentru performanțe optime pentru toate tipurile și cazurile de utilizare.

Dacă zvonurile despre o viteză de 3,7GHz se dovedesc a fi exacte, asta ar însemna o creștere impresionantă cu 15% față de viteza de 3,2GHz a Snapdragon 8 Gen 2. De asemenea, ar fi semnificativ mai rapid decât ediția Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy pentru telefoanele din seria Galaxy S23. Acesta se mândrește cu o viteză maximă de ceas de 3,36GHz.

Qualcomm este o multinațională americană cu sediul în San Diego, California. Produce semiconductori, software și servicii legate de tehnologia fără fir. Qualcomm a fost înființată în 1985 de Irwin M. Jacobs și alți șase co-fondatori.

Știm că flagship-urile din seria Galaxy S23, în special Galaxy S23 Ultra, sunt mai puternice față de predecesorii lor. Acest lucru se datorează lui Snapdragon 8 Gen 2. Și, se pare că Snapdragon 8 Gen 3 ar putea crește și mai mult puterea deși rămâne de văzut dacă Samsung va lucra cu Qualcomm la o variantă unică a Snapdragon 8 Gen 3 dedicată smartphone-urilor Galaxy sau doar va folosi versiunea standard.

Întrebarea pentru fanii Galaxy va fi însă dacă gigantul coreean va folosi exclusiv cipul Qualcomm pentru seria Galaxy S24. Acum procesorul Qualcomm este folosit la nivel global de Samsung. Zvonurile de până acum sugerează că Samsung va merge în continuare cu Snapdragon 8 Gen 3 pe toate piețele.