Se pare că nici seria Galaxy S24 nu va avea procesor Exynos

286
Galaxy S24 Ultra
Sursa foto: via hdblog.it

Samsung lucrează la un nou procesor emblematic Exynos, dar probabil că nu va folosi cip-setul în seria Galaxy S24. Ne așteptam deja la asta având în vedere că seria Galaxy S23 este livrată cu un procesor Snapdragon la nivel global. Acum o nouă informație a apărut, conform căreia aflăm că nici seria S24 nu va folosi un procesor Exynos.

Modelele emblematice Samsung din 2023 sunt primele din mulți ani care au apărut într-o singură variantă de procesor. Toate telefoanele Galaxy S23 sunt alimentate de o versiune overclockată de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy. Anterior, compania a livrat telefoanele cu procesor Snapdragon în SUA, Canada și alte câteva piețe. Modelele cu procesoare Exynos au fost livrate în Europa și majoritatea piețelor internaționale.

Cu două procesoare diferite sub capotă, o diferență de performanță era inevitabilă. Pentru a înrăutăți lucrurile, variantele Snapdragon au avut în mod constant performanțe mai bune, atrăgând critici de la utilizatorii care au primit procesoare Exynos. Aceasta nu mai este o problemă cu seria Galaxy S23, potrivit AndroidHeadlines. Mai mult, Snapdragon 8 Gen 2 este produs de TSMC, a cărui tehnologie de fabricare a cipurilor a fost istoric mai bună la eficiența energetică și la managementul termic decât soluția Samsung.

Seria Galaxy S24 cu procesor Qualcomm pe toate piețele

Nu e de mirare că noile flagship-uri sunt departe de seria Galaxy S22 când vine vorba de durata de viață a bateriei. În acest fel nu știm dacă Samsung mai are motive, cel puțin în acest moment, să se reîntoarcă la procesoarele emblematice Exynos.

Overclocking-ul este un procedeu prin care o componentă hardware este forțată să funcționeze la frecvență mai mare decât cea specificată de producător. Acest lucru se aplică procesorului, la memoria RAM și placa grafică.

Noua informație spune că Samsung va opta din nou pentru o versiune overclockată Qualcomm pentru seria Galaxy S24. Există totuși informații contrastante despre specificațiile Snapdragon 8 Gen 3. Unii spun că va avea același aranjament de nuclee 1+4+3 CPU ca modelul din 2022. În același timp, sunt informații că Qualcomm va merge cu o arhitectură neobișnuită de procesor 1+5+2 anul acesta. Ambele zvonuri au susținut o viteză de vârf identică de aproximativ 3,7 GHz pentru telefoanele din seria Galaxy S24. Dacă este adevărat, ne așteptăm la o creștere masivă a performanței față de seria Galaxy S23.

În timp ce seria Galaxy S24 pare sigur că va primi un cipset Snapdragon la nivel global, Samsung are alte planuri care nu implică Qualcomm. Divizia sa mobilă dezvoltă procesoare exclusive pentru smartphone-urile sale emblematice. Compania intenționează să proiecteze soluții personalizate optimizate pentru dispozitivele Galaxy încă din stadiul de dezvoltare. Procesoarele Exynos sunt dezvoltate de divizia de semiconductori a Samsung, care operează independent de divizia mobilă. Primul procesor Samsung exclusiv pentru Galaxy ar putea debuta în seria Galaxy S25 în 2025.