Seria Galaxy S24 va avea tot un procesor Snapdragon special dedicat

239
Seria Galaxy S24 va avea tot un procesor Snapdragon special dedicat
Sursa foto: via sammobile.com

Pentru prima dată în istorie, Samsung va folosi un cipset Qualcomm Snapdragon în toate smartphone-urile din seria Galaxy S23 vândute în întreaga lume. Această schimbare vine după ani de dezamăgiri cu procesoarele sale interne Samsung Exynos. Nu considerăm procesoarele Exynos rele, dar cele emblematice nu se ridică la nivelul celor produse de Qualcomm. Acum avem și o veste nouă. Samsung va folosi tot un procesor special dedicat și în seria Galaxy S24 și probabil și în seriile următoare.

În acest an avem parte practic de două premiere. În primul rând procesorul Snapdragon la nivel global, inclusiv în Europa. În al doilea rând, procesorul folosit de Samsung în telefoane emblematice – Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 – este diferit de cel folosit în alte telefoane emblematice de pe piață. Samsung va folosi o versiune mai puternică de Snapdragon 8 Gen 2 în Galaxy S23 și nu va fi ultima dată când va face asta.

Procesor Snapdragon For Galaxy și pe seria Galaxy S24

Potrivit SamMobile, Samsung va continua să folosească versiuni speciale ale procesoarelor Snapdragon în smartphone-urile sale high-end în viitor. Cipsetul din interiorul seriei Galaxy S23 se numește „Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform For Galaxy”. Gigantul coreean va folosi un procesor din seria Snapdragon For Galaxy și în seria Galaxy S24. Tipster Yogesh Brar susține că Samsung va continua să folosească procesoarele Snapdragon For Galaxy până când procesoarele sale Exynos vor fi suficient de bune ca omologii lor Snapdragon.

Dacă nu știți deja, procesoarele Exynos nu au fost suficient de bune în ultimii ani. Ele au avut performanțe mai slabe decât cele Snapdragon concurente și probleme la folosirea intensă a telefonului, ceea ce a dus la o durată de viață mai slabă a bateriei. Așadar, divizia de smartphone-uri a Samsung (Samsung MX) și-a creat propria echipă de ingineri pentru a proiecta procesoare personalizate pentru smartphone-urile de ultimă generație Galaxy. Primul cip de la noua unitate va debuta cu Galaxy S25 în 2025.

Procesorul este piesa cea mai importantă smartphone-ului. Primește și execută fiecare comandă, efectuând miliarde de calcule pe secundă. Eficacitatea procesorului afectează în mod direct absolut tot ce se întâmplă pe smartphone.

Până când acel procesor este gata, Samsung va folosi versiuni ale cipurilor emblematice Snapdragon de la Qualcomm. În urma acestui lucru cumpărătorii Galaxy nu se vor plânge de performanța smartphone-urilor și de durata de viață a bateriei. Când Samsung va lansa procesorul intern mai performant acesta ar trebui să fie mai bun decât procesorul concurent Snapdragon pentru a-și justifica existența. Probabil Qualcomm se va muta apoi la alți producători de Android odată ce se încheie acordul cu Samsung.