Seria Galaxy S25 ar putea aduce actualizări Android fără întreruperi

69
The Samsung Galaxy S25 updates
Sursa foto: Future | Roland Moore-Colyer

Dacă dețineți un telefon Samsung Galaxy, probabil că sunteți familiarizat cu timpul de nefuncționare implicat în actualizările Android. Dar dacă ați folosit alte telefoane Android, atunci probabil știți că se poate și altfel. Acum, totuși, se pare că Samsung îmbrățișează în sfârșit funcția de actualizări fără întreruperi care a fost posibilă pe alte telefoane Android-uri de ani de zile. Seria Galaxy S25 va primi și ea această caracteristică de actualizare fără întreruperi.

Recent am scris că noul Samsung Galaxy A55 a instalat prima actualizare fără probleme, ceea ce înseamnă că o face în fundal pe o partiție. Încă trebuie să reporniți telefonul pentru a aplica actualizarea, dar nu trebuie să așteptați până când actualizarea este instalată. Asta înseamnă că telefonul rămâne utilizabil pe tot parcursul procesului de actualizare, potrivit TechRadar.

Este o caracteristică faină și este una pe care Samsung a fost în mod ciudat destul de reticent să o implementeze. Galaxy A55 este primul telefon Samsung care acceptă actualizări fără întreruperi, în ciuda faptului că Google a lansat această funcție de mai mulți ani.

Am crede că acesta este un semn că toate telefoanele Samsung viitoare vor oferi actualizări fără întreruperi. Credem că ar fi ciudat pentru o companie de top cum este Samsung să limiteze acest lucru doar la Galaxy A55. Din păcate, telefoanele Galaxy actuale – inclusiv seria Galaxy S24, nu vor primi actualizări fără întreruperi.

Actualizarea fără întreruperi permite dispozitivelor Android să instaleze o actualizare în fundal și să o aplice la o repornire. Deși este de obicei mai lentă și consuma mai multă stocare, partiția A/B permite o instalare mai sigură.

Acest lucru se datorează de fapt unor caracteristici tehnice. Această caracteristică trebuie configurată din fabrică, înainte ca un dispozitiv să fie livrat. Deci, cu alte cuvinte, este puțin probabil ca Samsung să poată oferi o actualizare software care să permită actualizări fără întreruperi modelelor mai vechi. Cu toate acestea, sigur vom găsi această caracteristică pe seria Galaxy S25.

Cum Samsung nu a anunțat nimic până acum, avem unele dubii dacă Galaxy Z Flip 6 și Galaxy Z Fold 6 voar veni cu noua caracteristică. Cel mai probabil că da, dar deocamdată așteptăm confirmarea Samsung. Probabil, după lansarea seriei Galaxy S25, dacă nu înainte de această lansare, toate telefoanele Galaxy noi vor primi această funcție.