Seria Galaxy S25 posibil cu „Battery AI”, pentru baterie mai performantă

83
Samsung battery AI
Sursă foto: AndroidAuthority

Galaxy AI a debutat cu seria Galaxy S24, serie foarte bine vândută la nivel global din cauza inteligenței artificiale. Având în vedere că noile modele au reprezentat 53% din profitul Samsung în Q1 2024 concluzia este că această caracteristică ar fi una dintre motivele popularității sale. Din păcate, în baza unor zvonuri recente Galaxy S25 Ultra va dezamăgi în departamentul bateriei. Cel puțin el, din seria Galaxy S25, va rămâne cu aceeași baterie de 5.000 mAh ca modelul din generația anterioară. Cu toate acestea, Samsung intenționează să crească durata de viață a bateriei cu până la 10% cu funcția „Battery AI”.

Zvonurile susțin că „Battery AI” ar putea elimina sarcinile neesențiale care rulează pe seria Galaxy S25 pentru a crește backup-ul total. Potrivit Wccftech, Samsung ar putea folosi AI pentru a îmbunătăți durata de viață a bateriei din seria S25. În acest fel nu va fi nevoie să mărească capacitatea fizică a bateriei. Tehnica de optimizare a bateriei alimentată de AI nu este un concept complet nou. Modul de economisire a energiei AI existent de la Samsung optimizează sarcinile de fundal pe baza tiparelor utilizatorului.

Judecând după nume, Battery AI ar putea fi o caracteristică inteligentă integrată în următoarea versiune a Galaxy AI. Această funcție va mări durata generală de viață a bateriei fără a afecta performanța smartphone-ului. Tipsterul PandaFlash a scris pe X că utilizatorii pot beneficia o creștere de până la 10% a duratei totale de viață a bateriei. Software-ul de creștere a bateriei există de ani de zile, cu o multitudine de programe pentru smartphone-uri și laptopuri.

Din păcate, acestea tind să distrugă performanța prin downclocking a procesorului și a GPU-ului. În același timp, în unele cazuri, software-ul nu realizează absolut nimic. În unele scenarii, debitul maxim al modemului 5G este, de asemenea, limitat. PandaFlash nu a dat mai multe detalii privind modul în care va funcționa Battery AI. Totuși, el presupune că funcția va „elimina” sarcinile din fundal consumatoare de resursele sistemului.

Bateria de la Bagdad, o oală de ceramică, un tub de cupru și o tijă de fier, a fost descoperită în Khujut Rabu din Irak în 1936. Aceasta ar fi anterioară invenției lui Alessandro Volta din 1800 a bateriei electrochimice cu peste un mileniu.

Tipsterul nu menționează nicăieri că Battery AI va ajunge pentru seria Galaxy S25. Cu toate acestea, majoritatea postărilor sale se învârt în jurul viitoarei serii emblematice Samsung. Cum Galaxy AI va fi un punct important și la această serie, această funcție va ajunge probabil în viitoarele telefoane. Acolo unde alte aplicații impun utilizatorilor să aleagă și să decidă ce procese de fundal să elimine pentru a economisi durata de viață a bateriei, Battery AI ar putea face asta.

Sursă foto:GizmoChina

Credem că Snapdragon 8 Gen 4 sau Exynos 2500 cu Battery AI vor fi esențială pentru a împinge durata de viață a bateriei la următorul nivel.