Seria Galaxy S25 posibil cu procesoare Exynos la nivel global

109
Seria Galaxy S25 posibil cu procesoare Exynos la nivel global
Sursa foto: sammobile.com

Încă nu știm totul despre telefoanele din seria Galaxy S24 și deja apar primele informații și despre seria Galaxy S25. În primul rând revine aceeași problemă: Exynos vs Snapdragon. După o serie de erori generate de cipurile Exynos, Samsung a mers exclusiv cu cipuri Snapdragon pentru seria Galaxy S23. Dar anul acesta, Samsung a adus înapoi cipurile Exynos la variantele non-Ultra de Galaxy S24.

Din ce vedem până acum procesorul Samsung Exynos 2400 este o îmbunătățire masivă față de cipurile Exynos anterioare. Totuși, nu pare la fel de bun ca cel mai recent Qualcomm Snapdragon de pe seria Galaxy S24. Mai sunt necesare câteva îmbunătățiri suplimentare pentru a aduce cipurile Exynos la egalitate cu procesoarele Snapdragon.

Pentru anul viitor, ambițiile Samsung ar putea fi și mai mari, în ce privește seria Galaxy S25. Cel puțin acest lucru pare să indice un nou zvon publicat de SamMobile. Astfel tipsterul Connor susține că în 2025, Samsung va folosi exclusiv Exynos în Galaxy S25, Galaxy S25+ și Galaxy S25 Ultra. Acest zvon mai susține că Samsung va folosi cipuri Snapdragon doar în seria Galaxy Z în 2025. În același timp telefoanele din seria Galaxy A care vor fi lansate în 2025 cu cipuri Exynos și MediaTek.

Sunt câteva motive pentru care Exynos 2500 este de așteptat să fie impresionant. Mai multe informații recente susțin că Samsung a creat o echipă separată pentru a-și optimiza cip-ul Exynos de nouă generație. De data aceasta, se așteaptă ca Samsung să-și creeze următorul cip Exynos special pentru telefoanele Galaxy. De asemenea, viitorul cip emblematic Exynos va folosi procesul de fabricație de 3 nm de a doua generație al Samsung Foundry. În plus nucleul Cortex-X5 de la Arm va fi mai rapid decât procesoarele din cipurile din seria A/M de la Apple.

Cortex-X5 va face parte din noua generație de procesoare Cortex-X Arm, cu numele de cod Blackhawk. Samsung Exynos 2500 este proiectat să utilizeze procesul avansat de fabricație de 3 nm și să incorporeze super-nucleul Cortex-X5.

Toate aceste modificări par mai mult decât suficiente pentru a aduce îmbunătățiri masive cipurilor Exynos. Cu toate acestea, este încă greu de crezut că Galaxy S25 ar putea folosi exclusiv cipuri Exynos. În primul rând mai avem aproape un an până la lansarea seriei Galaxy S25 și multe lucruri se mai pot schimba.

Mai mult, acest lucru este puțin probabil cel puțin în viitorul apropiat și din altă cauză. Recent am aflat că Samsung a semnat un contract pe mai mulți ani cu Qualcomm pentru a utiliza Snapdragon pentru telefoanele Galaxy. Deci, sunt puține șanse ca informația de mai sus să devină realitate. Totuși, nu am fi surprinși dacă Samsung va pune Exynos 2500 în Galaxy S25 Ultra în unele regiuni anul viitor. Dar, în același timp, nu vedem întreaga serie S25 folosind Exynos 2500 la nivel global.