Seria Galaxy S25 ar putea fi foarte scumpă

235
Seria Galaxy S25 ar putea fi foarte scumpa
Sursa foto: via techradar.com

Dacă credeai că Samsung Galaxy S23 Ultra, în ciuda faptului că se vinde foarte bine, este scump, veștile în privința prețului la Galaxy S25 Ultra nu sunt deloc bune. Nu știm în acest moment prețurile pentru seria Galaxy S24, dar cele mai probabil telefoanele vor fi puțin mai scumpe. Sunt totuși vești proaste în privința telefoanelor din seria Galaxy S25, care va fi lansată în 2025.

Dar de ce 2025? Ei bine, pentru că atunci se vor lansa majoritatea telefoanelor emblematice care rulează Snapdragon 8 Gen 4. Acest cip pentru telefoanele high-end va fi anunțat la sfârșitul anului viitor – și acesta ar putea fi cel mai scump cipset mobil al Qualcomm de până acum. În acest fel, se pare că telefoanele din seria Galaxy S25, dar și alte modele emblematice Android, vor fi mult mai scumpe în 2025.

Acest lucru este în conformitate cu declarația lui Chris Patrick, Senior Vice President la Qualcomm. Acesta a susținut că Qualcomm se așteaptă ca Snapdragon 8 Gen 4 să aibă o creștere a prețului, deoarece compania va livrea acest procesor cu „nivele uimitoare de performanță”. „Ne așteptăm ca Snapdragon 8 Gen 4 să aibă o creștere a costurilor, deoarece urmărim cu adevărat niveluri uimitoare de performanță”. A spus Chris Patrick.

Snapdragon 8 Gen 4 va fi mai scump, seria Galaxy S25 afectată

Nu se știe exact cât de mult mai scump va fi acest cip-set. Dar orice creștere a prețului cipului va fi transmisă consumatorilor. În acest fel o mulțime de telefoane vor fi afectate. Este regretabil, deoarece un număr mare de telefoane vor folosi probabil Snapdragon 8 Gen 4. Aceasta include seria Samsung Galaxy S25 (în unele regiuni), Samsung Galaxy Z Flip 7, Galaxy Z Fold 7, tabletele Galaxy Tab Sx și alte telefoane Android, potrivit TechRadar.

TechRadar este un site online axat pe tehnologie, cu echipe editoriale și redacții în SUA, UK, Australia și India. În ianuarie 2018 TechRadar a fost al 10-lea cel mai popular site de tehnologie din lume! A avut peste 73 de milioane de cititori pe lună.

Unele regiuni pot primi, de asemenea, modele Samsung Galaxy S25 care folosesc cip-seturi Exynos, deoarece Samsung utilizează adesea o combinație de Snapdragon și Exynos – și poate crește numărul celor care utilizează Exynos dacă prețul lui Snapdragon 8 Gen 4 este mai mare.

Excepții de la aceasta vor face Seria Pixel 10 (dacă telefonul Google 2025 din se numește așa). Vă reamintim că telefoanele Google au procesoare Tensor personalizate fabricate de Samsung. Nu intră aici nici telefoanele Apple, care nu au legătură cu Qualcomm și sistemul de operare Android.

Între timp, avem Snapdragon 8 Gen 3 recent anunțat, care va fi pe multe telefoane premium anul viitor, inclusiv seria Galaxy S24. Din informațiile de până acum, aparent fără creșterea mare de preț așteptată pentru Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4.