Seria Galaxy S25 va folosi stocarea foarte rapidă UFS 4.0.4

116
Galaxy S25 series
Sursă foto: Seria Galaxy S25

Chiar dacă va fi lansată peste aproximativ zece luni, Samsung lucrează deja la noua seria Galaxy S25. Acum am aflat că Samsung vrea să implementeze o nouă generație de memorie pe Galaxy S25, Galaxy S25+ și Galaxy S25 Ultra. Este vorba despre stocarea UFS 4.0.4.

Samsung este ocupat cu următorul eveniment Galaxy Unpacked, din a doua săptămână a lunii iulie 2024, de la Paris. Pe de altă parte, informatorii și analiștii dezvăluie mai multe despre seria Galaxy S25 care va debuta în 2025. Până acum au fost diferite zvonuri despre seria Galaxy S25, că vor primi noi camere principale, un nou design, pe lângă procesorul care va fi sigur unul nou, posibil chiar Exynos 2500 pe unele modele.

În fiecare an, smartphone-urile noastre cresc în putere, iar procesoarele sunt în spatele acestui progres. Dar există o altă componentă crucială care trece adesea neobservată: viteza de stocare. O viteză mai mare permite un flux mai rapid de trafic. Stocarea mai rapidă permite telefonului să gestioneze transferurile de date, descărcările și orice altceva care se bazează pe mutarea informațiilor în mod mult mai eficient.

Potrivit informațiilor, Samsung se pregătește să implementeze noua generație de RAM-uri (module DRAM împreună cu tehnologia LPDDR6) pe telefoanele din seria Galaxy S25. În acest fel sunt garantate performanțe mai bune pentru dispozitivele în cauză din mai multe puncte de vedere.

Sursă foto: via AndroidAuthority

De câțiva ani Samsung folosește același modul de stocare UFS 4.0 pe smartphone-urile sale emblematice. Dar, potrivit SamLover, de anul viitor gigantul coreean a decis să treacă la următoarea generație de Universal Flash Storage (UFS) deși compania nu a împărtășit foaia de parcurs a planurilor sale pentru următoarea generație UFS.

Universal Flash Storage (UFS) este o memorie nevolatilă flash pentru aparate foto digitale, camere video, telefoane și electronice de larg consum. Companiile implicate inițial în dezvoltarea UFS au fost Nokia, Micron Technology, Samsung, Sony Ericsson si Texas Instruments.

Sunt informații că Samsung intenționează să lanseze UFS 4.0.4 care va îmbunătăți viteza de la 4GB pe secundă la 8GB/s. Apoi în 2027 compania Samsung va trece la UFS 5.0 cu viteze care depășesc 10 GB/s. Mai mult, noile variante de stocare UFS sunt de obicei și mai eficiente energetic, consumă mai puțină energie. Momentan nu știm cu câtă energie consumă mai puțin UFS 4.0.4 (ultimul număr 4 înseamnă patru benzi), decât precedenta variantă.

Samsung Semiconductor a subliniat că memoria UFS 4.0 cu 4 benzi are și două controlere UFS pentru viteze de citire secvenţială mai rapide. Se pare că această memorie este planificată pentru utilizarea pe dispozitivele din seria Galaxy S25.

Pe lângă îmbunătățirea vitezei de citire și scriere, memoria UFS 4.0.4 este de așteptat să ofere îmbunătățiri ale timpilor de încărcare și aplicații AI pe dispozitiv pentru a obține un avantaj pe piața AI. Cu toate acestea, Samsung nu a confirmat dacă va integra aceată stocare pe seria Galaxy S25.