Seria Galaxy S8 primește actualizarea de securitate din ianuarie 2021

550
Galaxy S8 primste actualizarea de securitate din ianuarie 2021
Sursa Foto: SamMobile.com

Actualizarea de securitate din ianuarie 2021 a început acum să ajungă anumite variante de Galaxy S8 și Galaxy S8+. Seria Galaxy S8 lansată în 2017 este încă extrem de populară în rândul utilizatorilor. Mai precis, noua versiune over-the-air (OTA) a ajuns la modelele cu procesor Exynos din toată America Latină. În aceste țări, sunt disponibile doar variantele Exynos.

Noua actualizare de securiate din ianuarie 2021 are versiunea de firmware G950FXXSBDUA3 pentru Samsung Galaxy S8. În același timp Samsung Galaxy S8+ primește patch-ul cu numărul de firmware G955FXXSBDUA3. Aceste actualizări de securitate fac același lucru pentru ambele modele din seria Galaxy S8.

Cât timp va continua Samsung să sprijine seria Galaxy S8?

Dincolo de cea mai recentă serie de patch-uri de securitate de la Samsung și Google, nici o altă completare sau modificare nu pare să facă parte din noua actualizare de software lansată. De remarcat că Samsung oferă patch-uri de securitate trimestriale pentru aceste două telefoane vechi de patru ani. În mod normal modelele din seria Galaxy S8 nu mai sunt eligibile pentru o actualizare software majoră.

Având în vedere că seria Galaxy S8 are aproape patru ani, sunt lansate în 2017, nu este de mirare că nu mai primește patch-uri de securitate lunare. Totuși cele două ar trebui să primească în continuare actualizări trimestriale de la Samsung pentru o perioadă mai lungă. La urma urmei, nu a trecut nici măcar un an de când seria Samsung Galaxy S8 a fost retrogradată la un program trimestrial de actualizare. Între timp, multe dispozitive Galaxy viitoare, chiar și în afara portofoliului emblematic Samsung, care se lansează în prezent, vor primi trei generații de actualizări majore Android.

În 2017 Samsung a lansat un smartphone Samsung Galaxy Feel. Este un smartphone dezvoltat de Samsung exclusiv pentru piața japoneză. A fost lansat în iunie 2017 și vândut de NTT Docomo. Are Android 7.0, un ecran de 4,7 inch și o baterie de 3.000mAh.

Poate dura câteva zile până actualizarea ajunge peste tot

Dacă aveți un Samsung S8 sau S8+, puteți verifica dacă actualizarea este disponibilă din meniul Setări >> Actualizare software, dacă este apăsați Descărcați și instalați. Deși Galaxy S8 și Galaxy S8+ nu mai primesc o actualizare majoră Android, este importantă orice actualizare de securitate. Din acest motiv, vă recomandăm să vă actualizați dispozitivul. În afară de patch-ul din ianuarie 2021, actualizarea nu aduce nicio modificare pentru dispozitive.

Actualizarea Samsung va ajunge în toate regiunile prin OTA, potrivit SamMobile. Deci, poate dura câteva zile pentru a acoperi toate dispozitivele eligibile de peste tot. De asemenea, compania o va extinde și în alte regiuni în următoarele zile.