Seria Galaxy S9 primește cea mai recentă actualizare de securitate

508
Seria Galaxy S9 primeste cea mai recenta actualizare de securitate
Sursa Foto: SamMobile.com

Este lăudabil faptul că Samsung actualizează chiar și smartphone-urile vechi de patru și cinci ani cu cele mai recente corecții de securitate. Două astfel de smartphone-uri sunt Samsung Galaxy S9 și Samsung Galaxy S9+. Cele două telefoane din seria Galaxy S9 au început să primească actualizarea de securitate din martie 2022. De fapt, aceste două smartphone-uri primesc noua actualizare mai devreme decât multe alte telefoane recente.

Cea mai recentă actualizare de software pentru Galaxy S9 și Galaxy S9+ poartă versiunea de firmware G96xFXXUHFVB4. Actualizarea a fost lansată deja în Germania, conform SamMobile. Ne așteptăm să se extindă în mai multe regiuni europene și globale foarte curând, deci va ajunge în scurt timp și în România

Actualizare de securitate pentru seria Galaxy S9

Noua actualizare include corecția de securitate din martie 2022 care remediază peste 50 de vulnerabilități. Ar putea include, de asemenea, remedieri de erori și îmbunătățiri ale stabilității. Nu credem că aduce noutăți în materie de aplicații sau alte lucruri interesante în afară de patch-ul de securitate. Dar având în vedere vârsta celor două telefoane din seria Galaxy S9 o corecție de securitate este binevenită.

Gigantul high-tech sud-coreean a lansat seria Galaxy S9 în urmă cu patru ani cu sistemul de operare Android 8.0 Oreo. Telefoanele inteligente din această serie au primit actualizarea la Android 9 Pie și interfața aferentă One UI la începutul anului 2019. În 2020 a primit ultima actualizare de Android, Android 10 și interfața One UI 2.0. Recent și Samsung Galaxy S10 Lite a primit actualizarea de securitate din martie.

În februarie 2022 Android 9 Pie, lansat public pe 6 august 2018, avea o cotă de piață de 11,95%. Pe primul loc a fost Android 11 cu 36,97%, urmat de Android 10 cu 24,11%. Locul patru a fost ocupat de Android 8.1 Oreo cu 6,32%.

Dacă sunteți utilizator Galaxy S9 sau Galaxy S9+ în Germania, puteți descărca imediat cea mai recentă actualizare de securitate. Mergeți la Setări » Actualizare software și atingeți Descărcare și instalare.