Seria Galaxy Tab S9: noi detalii despre afișaj și baterie

207
Seria Galaxy Tab S9 detalii despre afisaj si baterie
Sursa foto: adroidheadlines.com

În aprilie, a apărut un zvon că Samsung plănuiește să echipeze cel mai mic model Galaxy Tab S9 cu un afișaj Super AMOLED. Acum, cunoscutul informator Ahmed Qwaider a confirmat acest lucru. Toate modelele din seria Tab S9, Galaxy Tab S9, Galaxy Tab S9+ și Galaxy Tab S9 Ultra, vor primi ecrane Dynamic AMOLED 2X.

Tabletele emblematice din seria Galaxy S ale Samsung au afișaje AMOLED încă de la modelul de prima generație din 2014. Dar ultimele două generații (Tab S7 și Tab S8) de tablete Galaxy au inclus un model de bază cu un ecran LCD. Compania a echipat modelele mai mari (Plus și Ultra) cu ecrane AMOLED, dar i-a oferit celui mai mic un ecran LCD pentru a-l face mai accesibil.

Seria Galaxy Tab S9 va aduce mai multe upgrade-uri

Anul acesta, gigantul high-tech sud-coreean tratează toate cele trei modele la fel, cel puțin în departamentul de afișare. Galaxy Tab S9, Galaxy Tab S9+ și Galaxy Tab S9 Ultra vor avea toate afișaje Dynamic AMOLED 2X, probabil cu o rezoluție de 120Hz. Este posibil ca Samsung să nu facă upgrade la 144Hz și nu sunt motive pentru care ar scădea rata de actualizare sub 120Hz.

Rata de actualizare arată cât de des un ecran actualizează imaginile afișate pe secundă. Cu cât rata este mai mare, cu atât mișcarea pe ecran este mai fluidă. O rată mare reduce durata de viață a bateriei, utilizeazând mai multă energie.

Dimensiunea și rezoluția ecranului vor rămâne, de asemenea, neschimbate față de anul trecut. Cele trei tablete au ecrane cu diagonala de 11 inch (27,94 centimetri), 12,4 inch (31,50 cm) și, respectiv, 14,6 inch (37,08 cm).

  • Samsung Galaxy Tab S9: diagonală 11 inch / baterie 8.000 mAh
  • Samsung Galaxy Tab S9+: diagonală 12,4 inch / baterie 10.090 mAh
  • Samsung Galaxy Tab S9 Ultra: diagonală ecran 14,6 inch / baterie 11.200 mAh

Toate modelele vor avea rezoluția ecranului de 120Hz și încărcare de 45W.

Se pare că Samsung va păstra și capacitatea bateriei neschimbată. La fel ca modelul Galaxy Tab S8 de anul trecut, modelul de bază va împacheta o baterie de 8.000 mAh. O baterie de 10.090 mAh va fi în modelul Plus și o baterie de 11.200 mAh în modelul Ultra. Noile tablete vor păstra, de asemenea, 45W de viteză maximă de încărcare cu fir, potrivit AndroidHeadlines. Totuși, procesorul Snapdragon 8 Gen 2 „pentru Galaxy” poate aduce îmbunătățiri la durata de viață a bateriei. Samsung a folosit acest cip în seria Galaxy S23 la nivel global, iar câștigurile de viață ale bateriei sunt vizibile.

Alt tip de memorie RAM și certificare IP67 pe viitoarele tablete Galaxy

Un afișaj AMOLED pentru modelul de bază nu este singurul upgrade major la seria Galaxy Tab S9. Zvonurile sunt că Samsung va oferi un rating oficial IP pentru rezistența la praf și apă în acest an. Se așteaptă ca toate cele trei modele să aibă un rating IP67, o premieră pentru tabletele emblematice Galaxy. În plus, Samsung va face upgrade la LPDDR5X RAM și stocare UFS 4.0, cu excepția variantei de stocare de 128GB. Samsung nu produce cipuri de stocare UFS 4.0 de 128GB.

Nu au fost informații despre camerele foto și latența S Pen-ului din seria Galaxy Tab S9. Samsung a folosit aceleași camere în gama de anul trecut, nu știm momentan dacă vor rămâne neschimbate. Galaxy Tab S8 Ultra are un S Pen cu o latență de 2,8 milisecunde (ms). S Pen-ul pe celelalte două tablete are o latență de 6,2ms. Rămâne de văzut dacă modelele viitoare vor aduce îmbunătățire și la stylus. Având în vedere că lansarea este la puțin peste o lună distanță, scurgerile despre seria Galaxy Tab S9 pot veni mai frecvent acum. Vă vom ține la curent.