Seria Samsung Galaxy S23 exclusiv cu procesorul Snapdragon 8 Gen 2

259
Seria Galaxy S23
Sursa foto: notebookcheck.net

În ultimele luni, au apărut informații contradictorii cu privire la procesoarele ce vor echipa seria Samsung Galaxy S23. Potrivit celei mai recente, Samsung pare să abandoneze complet procesorul viitor Exynos 2300, cel puțin în anul următor, în favoarea lui Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2.

S-au zvonit multe despre seria Samsung Galaxy S23 și despre cip-setul pe care se așteaptă să îl aibă telefoanele. Au apărut informații diferite cu privire la șansele telefoanelor emblematice Samsung de a utiliza cip-setul intern Exynos. Potrivit expertului din domeniu, Ming-Chi Kuo, citat de Notebookcheck, seria Samsung Galaxy S23 va fi alimentată probabil exclusiv de un procesor Qualcomm. Se presupune că seria Galaxy S23 va renunța la utilizarea unui procesor Exynos în favoarea lui SM8550 de nouă generație al Qualcomm. Se preconizează că acest cipset va fi numit Snapdragon 8 Gen 2 și va debuta probabil la jumătatea lunii noiembrie.

Se pare că această schimbare de politică – seriile Samsung Galaxy S au folosit atât procesoare Exynos, cât și Snapdragon împărțite pe piețele regionale – vine din cauza luptelor Samsung cu Exynos 2300. Exynos 2200 și Snapdragon 8 Gen 1 au fost ambele construite cu tehnologia Samsung de 4 nm. Cu toate acestea, tehnologia TSCM de 4 nm are un randament mai bun.

Doar Snapdragon 8 Gen 2 va echipa seria Galaxy S23

Acest lucru a determinat lansarea procesorului Snapdragon 8+ Gen 1 reîmprospătat. Snapdragon 8 Gen 2 va fi fabricat cu aceeași tehnologie de 4 nanometri, iar Samsung a înțeles că aceasta este superioară tehnologiei sale. Procesorul este creierul unui smartphone. Fiecare acțiune pe care o efectuați pe smartphone merge direct la procesor. Aceste acțiuni sunt apoi convertite în modificări vizuale pe ecran și toate acestea se întâmplă instant. Atunci când cumpărați un smartphone nou trebuie să țineți cont în primul rând de procesor. Vedeți pe I❤️Samsung la ce trebuie să fiți atenți atunci când cumpărați un telefon!

Procesorul este piesa cea mai importantă smartphone-ului. Primește și execută fiecare comandă, efectuând miliarde de calcule pe secundă. Eficacitatea procesorului afectează în mod direct absolut tot ce se întâmplă pe smartphone.

Compania sud-coreeană a anunțat recent un proces de producție GAAFET de 3 nm. Noua tehnologie ar putea concura bine cu nodul de 4 nm al TSMC, dar ratele de randament sunt încă prea scăzute pentru a satisface cerințele de producție pentru seria Samsung Galaxy S23. Producția cu GAAFET de 3 nm este în faza de risc și se pare că nu va fi gata pentru producția de masă până la sfârșitul anului. Prin urmare, există puține sau deloc șanse ca seria Galaxy S23 să folosească un cipset construit pe acest proces.

Sunt și zvonuri care par să indice că Samsung nu va lansa deloc procesorul Exynos 2300. Cu toate acestea, cunoscutul Roland Quandt susține că procesorul Samsung emblematic, cu numele de cod „Quadra” era încă în dezvoltare la sfârșitul lunii mai. Având în vedere aceste informații, probabil că Samsung va lansa pe Exynos 2300, dar nu pentru seria Galaxy S23.