La ce trebuie să fiți atenți atunci când cumpărați un smartphone nou?

630
Sursa Foto: cnbc.com

Telefoanele sunt în permanență în atenția cumpărătorilor și, cu atât mai mult când se apropie luna cadourilor. O astfel de atenție făcută iubitei, soției sau unui membru al familiei este o bucurie. Dar la ce trebuie să fim atenți când cumpărăm un smartphone? Ce aspecte trebuie luate în considerare atunci când cumpărăm un telefon nou?

Are o baterie mare, care va dura mult timp, sau acceptă încărcarea rapidă? Are camere performante sau este foarte bun la jocuri? Pe alții îi interesează cantitatea de radiații emisă de telefon (SAR) sau ce fel de procesor are. Nici culorile nu sunt de neglijat la cumpărarea unui nou smartphone. Ba chiar putem spune că unii pun acest lucru pe primul loc!

De cele mai multe ori sunt argumente pro și contra când cumpărăm un nou smartphone. Am avut în mână sute de telefoane în ultimii ani și pot spune că există câteva funcții în fiecare telefon care cântăresc mai mult atunci când vine vorba de a alege un smartphone.

Termenul smartphone a apărut în 1997, când telefonul Ericsson GS88 „Penelope” a fost descris ca fiind un Smart Phone. Încă nu există un termen românesc corespunzător pentru smartphone.

Există foarte multe smartphone-uri disponibile astăzi! Aceste dispozitive nu mai sunt doar pentru a efectua apeluri sau a primi mesaje SMS; puteți rula majoritatea aspectelor vieții de zi cu zi prin intermediul smartphone-ului. Prin urmare, poate fi foarte dificil să știți care smartphone este cel pentru dvs.

La ce trebuie să fiți atenți când cumpărați un smartphone

Poate fi stresant să cumperi un smartphone nou, mai ales că prețurile urcă și peste 1.000 de euro. Nu trebuie neapărat să cheltuiți atâția bani, trebuie doar să știți ce să căutați înainte de a face o achiziție. Avem mai jos câteva sfaturi la ce trebuie să fiți atenți atunci când cumpărați un smartphone. Sigur că vă recomandăm unul Samsung, dar și un Apple, Sony, Huawei, Google sau Oppo sunt de luat în calcul.

Iată la ce trebuie să fiți atenți când cumpărați un telefon:

1. Afișajul. Dacă sunteți ca majoritatea dintre noi, veți petrece ore în șir scărpinând ecranul smartphone-ului. Asigurați-vă că achiziționați unul suficient de luminos pentru a fi văzut în aer liber și suficient de clar pentru ca textul să nu pară neclar în timp ce navigați pe web.

Dacă cumpărați un telefon cu un ecran mare, nu luați unul cu ecran sub o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli. Dacă vă puteți permite căutați rezoluțiile mai clare de 2560 x 1440 Quad HD. Luați în considerare și dimensiunea ecranului, conform site-ului Cnbc. Doriți un ecran mai mare pentru filme și jocuri sau unul mai mic, mai ușor de ținut și manipulat cu o singură mână? Sunt aspecte care în timp vor conta foarte mult!

Atenție la procesor, stocare și baterie!

2. Procesorul și memoria. Procesorul este inima, hub-ul unui dispozitiv de care depinde performanța generală. Uneori, capacitatea procesorului limitează actualizările de software. Procesoarele Samsung Exynos, Qualcomm Snapdragon sau chiar MediaTek sunt un pariu sigur. Vedeți pe iLoveSamsung un top al celor mai bune 18 telefoane Samsung din 2020!

O mulțime de oameni încearcă să economisească bani cumpărând telefoane mai ieftine. Dar atenție! De multe ori acestea sunt livrate fără prea mult spațiu de stocare la bord. În aceste zile avem nevoie de cât mai multă memorie și spațiu de stocare, pentru aplicații, fotografii, videoclipuri și date personale. Vă recomandăm să cumpărați un smartphone cu cel puțin 64GB spațiu de stocare sau mai mult dacă intenționați să descărcați muzică și filme. Aplicațiile sunt mult mai mari în aceste zile, iar imaginile pot ocupa mult spațiu dacă nu le stocați în cloud (Apple Photos, Google Photos) sau în alte servicii care oferă aceste opțiuni. Unele smartphone-uri Android oferă și sloturi pentru carduri „micro-SD” care vă permit să sporiți spațiul de stocare. Luați în considerare și acest lucru!

3. Bateria. Citiți recenziile sau discutați cu persoanele care dețin deja telefonul pe care doriți să îl cumpărați. Vrei unul care să dureze toată ziua, dacă este posibil. Cea mai mare plângere pe care o auzim de la utilizatori este că smartphone-ul lor nu rezistă mai mult ca baterie. Și sunt mulți în această situație. Astfel luați în considerare un smartphone cu o baterie mare și încărcare rapidă. Majoritatea producătorilor de smartphone-uri Android includ încărcătoare speciale, care pot încărca o baterie la cel puțin o jumătate de încărcare în doar câteva minute. Luați în considerare telefoanele Samsung, foarte bune în acest domeniu! Baterii mari și încărcare rapidă!

Camerele foto și reputația companiei contează la alegerea unui smartphone

4. Camerele foto. Dacă vă place să faceți și partajați fotografii cu prietenii și familia, asigurați-vă că achiziționați un telefon cu o cameră foto bună. Majoritatea telefoanelor mai scumpe (Galaxy S20, Note 20 sau iPhone 12 Pro) sunt foarte bune la realizarea de fotografii și în lumină slabă. Acest lucru înseamnă că veți obține putea face poze bune într-un loc mai întunecos fără bliț. Telefoanele bugetare nu au de obicei camere grozave, deci luați în considerare o cheltuială un pic mai mare dacă acest lucru este important pentru dvs. Fiți atenți și la camera ultra-wide, de adâncime sau macro dacă sunt pasionați de fotografii de toate genurile.

5. Reputația companiei. Dacă poți, orientează-te spre companii serioase care produc smartphone-uri. Ia în calcul Apple, Samsung, LG, Sony sau Google. Cu acestea este puțin probabil să aveți probleme. Alți producători, precum Huawei, Xiaomi și OnePlus, vând adesea smartphone-uri emblematice mai „accesibile”, dar din diferite motive. Alegeți o companie cu tradiție în acest domeniu!

6. Vârsta telefonului. Poate fi tentant să cumperi un smartphone renovat sau mai vechi pentru a economisi ceva monetar. Dar trebuie să luați în considerare câteva lucruri în acest caz. Dacă este prea vechi (de obicei 2-3 ani), s-ar putea să nu mai primească actualizări software importante, inclusiv patch-uri de securitate. De asemenea, pe măsură ce aplicațiile devin mai puternice, procesorul și memoria, nu mai oferă suficientă putere pentru a rula cele mai noi jocuri sau software-ul de editare foto. Dacă trimiteți doar mesaje text și vă verificați e-mail-ul, totuși, un telefon recondiționat sau mai vechi ar putea fi perfect.

iLoveSamsung nu este un site afiliat Samsung, este un site al fanilor Samsung. Nu facem reclame și nu acceptăm reclame plătite pe site. Cele care apar sunt reclamele impuse de Google. Este posibil să câștigăm un mic comision pentru achizițiile făcute folosind linkurile de pe site-ul nostru.

Nu desconsiderați SAR pe telefoanele cumpărate!

7. Restul. În cele din urmă, luați în considerare alte câteva lucruri care ar putea fi importante pentru voi. Are difuzoare stereo? Cu telefoanele de ultimă generație, cum ar fi iPhone 11 și iPhone 12 sau Samsung Galaxy S10, Galaxy S20, Galaxy Note 10 sau Note 20, înseamnă că auziți sunetele provenind din partea de sus și de jos (sau din stânga și din dreapta dacă vizionați un film și jucați jocuri).

Suportă încărcarea wireless, sau încărcarea inversă wireless? Acest lucru poate fi convenabil dacă doriți doar să vă plasați telefonul pe un tampon de la birou sau să dați altcuiva din baterie. Are mufă pentru căști sau va trebui să folosiți căști Bluetooth sau un adaptor cu setul cu cască cu fir? Suportă rețele 5G mai noi? Ce sisteme de poziționare globală au și ce senzori. Dacă doriți un pic de protecție luați în considerare și IP-ul sau eventual MIL-STD-810G cum au smartphone-urile Samsung Galaxy Xcover.

Și nu uitați de SAR! Rata specifică de absorbție este foarte importantă și o neglijăm de multe ori. Specific Absorption Rate (SAR) indică nivelul de radiații absorbit de organism atunci când este expus la o frecvență radio, într-un câmp electromagnetic. Pentru a verifica SAR pe telefonul mobil, consultați documentația furnizată împreună cu telefonul, formați codul * # 07 #  (pe anumite modele) sau vizitați site-ul web al producătorului. Telefoanele, smartwatch-urile, căstile wireless și alte dispozitive emit radiații și este important să știm cât. În UE cantitatea maximă de radiații emise, permisă de legislație, este de 2 W/kg.