Acasă Stiri Câteva sfaturi despre cum trebuie păstrat smartphone-ul curat

Câteva sfaturi despre cum trebuie păstrat smartphone-ul curat

Spălarea minuțioasă a mâinilor și alte practici igienice au devenit aspecte cheie ale vieții noastre de zi cu zi. La fel menținerea smartphone-urilor curate ar trebui să fie, de asemenea, o parte cheie a rutinelor noastre de auto-igienizare, având în vedere cât interacționăm cu dispozitivele noastre mobile.

Deci, cum poți continua să folosești smartphone-ul și să ai siguranța că acesta este curat și nu poate transmite diferiți viruși sau bacterii? Mai ales în contextul actual acest lucru este foarte important. Punem mâinile pe diferite obiecte, balustrade, la magazin sau în birou, lucruri care au fost atinse și de alte persoane. Inevitabil putem lua și transmite microbi care pot afecta starea noastră de sănătate. Și, printre toate acestea, smartphone-ul dar și smartwatch-ul, este folosit mai mult decât orice altceva.

Citiți mai mai jos câteva sugestii cu privire la modul în care vă puteți curăța în mod eficient și în siguranță smartphone-ul. Vă sfătuim să țineți cont de ele și nu numai în aceste zile când pandemia de COVID-19 continuă la scară globală.

Un utilizator pune mâna pe un smartphone de minim 52 de ori pe zi

De ce trebuie să vă curățați telefonul inteligent? Potrivit unui studiu realizat de firma de consultanță globală Deloitte, utilizatorii americani își vizualizează smartphone-urile de aproximativ 14 miliarde de ori pe zi! De asemenea, fiecare utilizator american în parte pune mâna pe telefon de minimum 52 de ori pe zi. Conform NewsSamsung, pe măsură ce intrăm într-o nouă fază de telecomunicații și comunicare la distanță, aceste valori cresc vertiginos. Chiar dacă datele de mai sus se referă la SUA, nici în alte țări și nici în România lucrurile nu stau cu mult mai diferit.

Studiile noastre ne arată că virusul poate supraviețui pe suprafețe din plastic sau metal până la 2 sau 3 zile”. A spus Dr. Doo-Ryeon Chung, director al Centrului pentru prevenirea și controlul infecțiilor la Centrul Medical Samsung. „Pentru a-ți folosi smartphone-ul în siguranță, este obligatoriu să păstrezi dispozitivul curat.”

Deloitte este o companie multinațională de servicii profesionale cu sediul la Londra. Firma a fost fondată de William Welch Deloitte la Londra în 1845 și s-a extins în Statele Unite în 1890. Deloitte are aproximativ 312.000 de profesioniști din toate domeniile la nivel global.

Primul lucru de care trebuie să vă amintiți atunci când doriți să vă păstrați un smartphone, tabletă sau smartwatch Samsung Galaxy curate este să nu folosiți produse de curățare generale, spray-uri cu aer comprimat sau produse pe bază de dezinfectant și înălbitor. Da, aceste produse sunt utile pentru păstrarea igienei spațiilor casnice. Numai că aceste soluții pot elimina sau deteriora stratul de acoperire oleofob de pe ecranul smartphone-ului.

Cele mai bune practici pentru igiena smartphone-ului

Pentru a vă bucura de cea mai bună experiență cu smartphone-ul Galaxy acesta trebuie curățat și dezinfectat periodic. Dacă puteți faceți acest lucru zilnic! Pentru a face acest lucru încărcați complet dispozitivul și îndepărtați husa, cablurile și alte accesorii. După ce ați făcut acest lucru, utilizați o cârpă cu microfibră fără scame pentru a șterge exteriorul dispozitivului.

Dacă este necesar, puteți utiliza o cantitate mică de apă distilată sau dezinfectant. Dar atenție! Aplicați întotdeauna puțin din această soluție pe pânza de microfibră, nu direct la telefon! De asemenea, aveți grijă și evitați să ajungă lichid în deschiderile sau orificiile smartphone-ului. Umeziți cârpa cu dezinfectant și ștergeți ușor partea din față și spatele dispozitivului pentru a-l curăța.

Vă reamintim că multe din smartphone-urile Samsung Galaxy au certificare IP68 pentru protecție la apă și praf, dar nu toate. Smartphone-urile din seria Galaxy S sau Galaxy Note sunt certificate cu IP68 dar numai pentru apă limpede și curată! Alte soluții cu diferite componente chimice, nu sunt acoperite de această certificare.

Sunt și smartphone-uri din gama mid range cu certificare IP68 cum ar fi un Galaxy A5 (2017) sau un model mai nou Galaxy A51.

Puteți utiliza aceleași metode ca mai sus pentru curățarea tabletelor Samsung sau a feței ceasului Galaxy Watch Active 2 sau alte ceasuri inteligente Samsung, după ce ați îndepărtat curelele. Astfel de metode de dezinfectare trebuie evitate pentru suprafețele din piele sau cauciuc, acestea sunt potrivite pentru suprafețele din sticlă, ceramică și metal. Curelele din cauciuc sau elastomer pot fi spălate cu apă și săpun după ce sunt detașate de ceasuri.

Stiri

Samsung Galaxy Z Fold 3 va veni cu S Pen, dar fără un slot dedicat

Telefonul pliabil Samsung Galaxy Z Fold oferă o productivitate mai mare și multitasking mai bun, grație ecranului mare și capacității de a...

Actualizarea Sony PS5 aduce suport pentru Samsung TV de 120 fps 4K

Sony a lansat o actualizare pentru consola Sony PlayStation 5 care rezolvă problemele de compatibilitate cu televizoarele Samsung. Sony PS5 trebuia să...

Samsung a început dezvoltarea firmware-ului la Galaxy Z Flip 2 (3)

Samsung urmează să lanseze două noi smartphone-uri pliabile în acest an, câte unul din fiecare în seria Fold și Flip. Există indicii...

Actualizarea lui Galaxy A40 remediază erorile după primirea lui Android 11

După actualizarea majoră la Android 11 pe Galaxy A40, mai mulți utilizatori s-au plâns de unele probleme cu privire la bug-uri. De...

Samsung Electronics a câștigat 71 de premii iF Design Award 2021

Samsung Electronics a anunțat că a primit un număr record de 71 de premii la iF Design Award 2021. Samsung a câștigat...

Lansarea laptopului Samsung Galaxy Book Go este foarte aproape

Samsung lucrează la mai multe laptopuri noi, iar unele caracteristici ale acestora au fost deja dezvăluite. Știm și data lansării acestor noi...

Samsung pe locul 2 mondial în veniturile din cipuri în 2020

Samsung Electronics și-a menținut statutul de al doilea cel mai mare furnizor de semiconductori din lume după venituri anul trecut. Datele au...