Acasă Stiri Câteva sfaturi despre cum trebuie păstrat smartphone-ul curat

Câteva sfaturi despre cum trebuie păstrat smartphone-ul curat

Spălarea minuțioasă a mâinilor și alte practici igienice au devenit aspecte cheie ale vieții noastre de zi cu zi. La fel menținerea smartphone-urilor curate ar trebui să fie, de asemenea, o parte cheie a rutinelor noastre de auto-igienizare, având în vedere cât interacționăm cu dispozitivele noastre mobile.

Deci, cum poți continua să folosești smartphone-ul și să ai siguranța că acesta este curat și poate transmite diferiți viruși sau bacterii? Mai ales în contextul actual acest lucru este foarte important. Punem mâinile pe diferite obiecte, balustrade, la magazin sau în birou, lucruri care au fost atinse și de alte persoane. Inevitabil putem lua și transmite microbi care pot afecta starea noastră de sănătate. Și, printre toate acestea, smartphone-ul este folosit mai mult decât orice altceva.

Citiți mai mai jos câteva sugestii cu privire la modul în care vă puteți curăța în mod eficient și în siguranță smartphone-ul. Vă sfătuim să țineți cont de ele și nu numai în aceste zile când pandemia de COVID-19 este la scară globală.

Un utilizator pune mâna pe un smartphone de minimum 52 de ori pe zi

De ce trebuie să vă curățați telefonul inteligent? Potrivit unui studiu realizat de firma de consultanță globală Deloitte, utilizatorii americani își vizualizează smartphone-urile de aproximativ 14 miliarde de ori pe zi! Deasemenea, fiecare utilizator american în parte pune mâna pe telefon de minimum 52 de ori pe zi. Conform NewsSamsung, pe măsură ce intrăm într-o nouă fază de telecomunicații și comunicare la distanță, aceste valori cresc vertiginos.

Studiile noastre ne arată că virusurile pot supraviețui pe suprafețe din plastic sau metal până la 2 sau 3 zile”. A spus Dr. Doo-Ryeon Chung, director al Centrului pentru prevenirea și controlul infecțiilor la Centrul Medical Samsung. „Pentru a-ți folosi smartphone-ul în siguranță, este obligatoriu să păstrezi dispozitivul curat.”

Deloitte este o companie multinațională de servicii profesionale cu sediul la Londra. Firma a fost fondată de William Welch Deloitte la Londra în 1845 și s-a extins în Statele Unite în 1890. Deloitte are aproximativ 312.000 de profesioniști din toate domeniile la nivel global.

Primul lucru de care trebuie să vă amintiți atunci când doriți să vă păstrați un smartphone, tabletă sau smartwatch Samsung Galaxy curate este să nu folosiți produse de curățare generale, spray-uri cu aer comprimat sau produse pe bază de dezinfectant și înălbitor. Da, aceste produse sunt utile pentru păstrarea igienei spațiilor casnice. Numai că aceste soluții pot elimina sau deteriora stratul de acoperire oleofob de pe ecranul smartphone-ului.

Cele mai bune practici pentru igiena smartphone-ului

Pentru a vă bucura de cea mai bună experiență cu smartphone-ul Galaxy acesta trebuie curățat și dezinfectat periodic. Pentru a face acest lucru încărcați complet dispozitivul și îndepărtați husa, cablurile și alte accesorii. După ce ați făcut acest lucru, utilizați o cârpă cu microfibră fără scame pentru a șterge exteriorul dispozitivului.

Dacă este necesar, puteți utiliza o cantitate mică de apă distilată sau dezinfectant. Dar atenție! Aplicați întotdeauna puțin din această soluție pe pânza de microfibră, nu direct la telefon! De asemenea, aveți grijă și evitați să ajungă lichid în deschiderile sau orificiile smartphone-ului. Umeziți cârpa cu dezinfectant și ștergeți ușor partea din față și spatele dispozitivului pentru a-l curăța.

Vă reamintim că multe din smartphone-urile Samsung Galaxy au certificare IP 68 pentru protecție la apă și praf, dar nu toate. Smartphone-urile din seria Galaxy S sau Galaxy Note sunt certificate cu IP68 dar numai pentru apă limpede și curată! Alte soluții cu diferite componente chimice, nu sunt acoperite de această certificare.

Sunt și smartphone-uri din gama mid range cu certificare IP68 cum ar fi un Galaxy A5 (2017) sau un model mai nou Galaxy A51.

Puteți utiliza aceleași metode ca mai sus pentru curățarea tabletelor Samsung sau a feței ceasului Galaxy Watch Active 2 sau alte ceasuri inteligente Samsung, după ce ați îndepărtat curelele. Astfel de metode de dezinfectare trebuie evitate pentru suprafețele din piele sau cauciuc, acestea sunt potrivite pentru suprafețele din sticlă, ceramică și metal. Curelele din cauciuc sau elastomer pot fi spălate cu apă și săpun după ce sunt detașate de ceasuri.

Stiri

Samsung Odyssey noua gamă de monitoare într-un turneu de eSports

După lansarea performantului monitor de gaming G5, Samsung provoacă comunitatea de gameri europeni de PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS (PUBG) să-și pună echipamentul la încercare....

Samsung Galaxy F41 aproape de lansare, are pagină oficială de asistență

Un nou și puțin cunoscut smartphone Samsung este foarte aproape de lansare. Samsung Galaxy F41 ar putea fi lansat în curând după...

Samsung a lansat mașini de spălat „Grande AI” de capacitate mai mică

Săptămâna aceasta Samsung a lansat o nouă serie de mașini de spălat cu uscător Grande AI. Noua serie este compusă din mașini...

Samsung primește 48 de premii la concursul internațional IDEA 2020

Compania Samsung a anunțat că a primit 48 de premii de design IDEA 2020. Aceste premii, cele mai renumite în SUA, sunt...

Cota Samsung pe piața telefoanelor pliabile va ajunge la 80% în 2020

Cu Huawei care se luptă să supraviețuiască din cauza sancțiunilor comerciale impuse de guvernul SUA și Motorola care încă nu lansează produse...

Samsung Galaxy A52: au apărut primele specificații

Faptul că Samsung va lansa un Galaxy A52 era ceva de așteptat după înregistrarea unei serii de nume de marcă, în urmă...

Galaxy Watch 3: actualizare pentru îmbunătățirea funcțiilor de sănătate

Galaxy Watch 3 a adus o mulțime de funcții esențiale orientate spre viitor pentru utilizatorii preocupați de sănătate și fitness. Odată cu...