12 sfaturi și trucuri rapide pentru noua serie Samsung Galaxy S20

5046
Sursa Foto: SamMobile.com

Noua serie Galaxy S20 de la Samsung este acum la vânzare în mai multe țări. Fiecare are proprii pași pe care îi urmează ori de câte ori trece la un telefon nou. Indiferent dacă setați un fundal preferat sau creați comenzi rapide pentru contacte și aplicații, modul în care utilizați dispozitivul este în funcție de preferințele dvs.

Totuși, telefoanele noi introduc de asemenea funcții noi, iar Galaxy S20, Galaxy S20+ și Galaxy S20 Ultra nu sunt diferite în această privință. Prin urmare, este întotdeauna bine să știți măsura în care puteți personaliza dispozitivul dvs. În acest scop, prin intermediul SamMobile, publicăm o serie de sfaturi și trucuri rapide privind seria Galaxy S20. Puteți afla tot ce trebuie să știți despre personalizarea telefonului în funcție de preferințe.

[vc_btn title=”Verifică Ofertă – Galaxy S20 ››” style=”outline” color=”success” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-check-square-o” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fl.profitshare.ro%2Fl%2F7349941||target:%20_blank|rel:nofollow”]

Sfaturi și trucuri pentru seria Samsung Galaxy S20

Afișaj: Încercați rezoluția 120Hz sau WQHD+

Fiecare model Galaxy S20 are o opțiune de a seta o rată de actualizare/reîmprospătare a ecranului de 120Hz, dar nu este activată. Pentru a activa rata, deschideți aplicația Setări, accesați Afișaj și selectați opțiunea numită Rată de reîmprospătare ridicată – High refresh rate (120 Hz).

Pentru ca rata de actualizare ridicată să funcționeze, ecranul trebuie să fie setat la rezoluția FHD+ (2400 x 1080), iar acesta este de fapt numărul de pixeli implicit. În mod alternativ, puteți alege o rezoluție mai mare în loc de o rată de actualizare de 120Hz. Selectați WQHD+ (3200 x 1440) în meniul Afișare.

Puteți opta pentru o durată de viață mai lungă a bateriei în loc de caracteristicile de mai sus. Lăsați rezoluția la FHD+ și frecvența la 60Hz și veți obține beneficiul maxim de la bateria lui Galaxy S20. Fiecare model S20 are o baterie destul de mare, dar veți beneficia de potențialul maxim numai dacă nu utilizați modul de ecran de 120Hz.

De altfel, puteți trece întotdeauna între diferitele opțiuni, așa că cel mai bun sfat ar putea fi: Dacă știți că aveți o zi lungă înainte fără acces ușor la o priză, alegeți 60Hz la FHD+. Astfel, v-ați prelungit imediat durata bateriei cu aproximativ 20%. Cam atât de mare poate avea un impact de 120Hz în autonomia telefonului.

Mai multe setări de ecran: Screen mode, Screen zoom

Există și alte setări de afișare care pot să nu fie pe placul dvs. prima dată când utilizați unul din noile modele. Dacă nu vă plac cu adevărat culorile luminoase AMOLED, puteți trece la culorile naturale din meniul Mod Ecran.

În plus – din nou în meniul Display – Afișaj, puteți alege cât de mare doriți să fie textul de pe ecran și alte tipuri de conținut care urmează să fie afișate. Dacă aveți în față ecranul imens al Galaxy S20 Ultra, puteți profita din plin de acesta făcând totul doar puțin mai mic. Sau, în schimb, puteți profita de ecranul mare făcând text mai mare și, prin urmare, mai lizibil.

O altă setare din Afișaj care este doar parțial legată de ecranul în sine, vă oferă opțiunea de a alege modul în care doriți să interacționați cu interfața de utilizator. Printr-o bară de navigare standard sau prin gesturi pe ecran complet. Opțiunea se găsește în aplicația Setări, în meniul Afișaj sub bara de navigare.

În mod implicit, Galaxy S20 are bara de navigație standard activată, care prezintă obișnuitele butoane software recente, Home și Back. Dar trecând la gesturile pe ecran complet, puteți efectua aceste acțiuni cu glisări. Puteți determina modul în care funcționează gesturile de glisare, alegând între Glisare de jos și Glisare din opțiuni laterale și de jos. Merită să verificați care dintre aceste opțiuni de navigare funcționează cel mai bine pentru dvs. Amintiți-vă, navigarea prin gesturi trebuie învățată și probabil veți avea nevoie de câteva zile înainte de a vă regla complet.

Afișați mai multe aplicații pe ecranul de pornire

Nu părăsiți încă meniul Display. Există mai multe opțiuni de ecran care pot fi găsite aici, cum ar fi secțiunea ecranului de start unde puteți ajusta câte aplicații doriți să vedeți pe fiecare ecran de start. Accesați opțiunea Ecran de pornire din meniul Afișaj și alegeți Grila ecranului de pornire – Home screen grid și Grilei ecranului aplicației – Grila ecranului aplicației. Puteți alege să afișați toate aplicațiile pe ecranul de start.

Afișați procentul de baterie în bara de stare

Ca toate telefoanele Samsung, seria Galaxy S20 nu afișează în mod implicit procentul exact de baterie în bara de stare. De ce este așa? Nu avem nicio idee. Dar știm cum îl puteți activa. În Setări, accesați Notificări, atingeți bara de stare și comutați butonul Afișare procentaj baterie pe Pornit.

Înregistrați mai multe amprente digitale

Seria Galaxy S20 este prevăzută cu un scaner de amprente în afișaj. Atunci când ați configurat prima dată dispozitivul, cel mai probabil vă veți înregistra amprenta și veți continua. Amintiți-vă însă: Puteți înregistra până la patru amprente diferite! Acest lucru poate fi extrem de convenabil. Acum, modul în care parcurgeți înregistrarea amprentelor depinde de dvs., dar iată câteva sfaturi pe care ar trebui să le luați în considerare.

Puteți înregistra patru amprente diferite pentru a debloca Galaxy S20 în cât mai multe moduri. Puteți înregistra o amprentă de mai multe ori pentru a maximiza șansele ca amprenta să fie recunoscută rapid de senzor.

Sau puteți face o combinație a ambelor. De exemplu, înregistrați de două ori degetul mare și utilizați celelalte două sloturi libere pentru celălalt deget mare și un deget index. Astfel, dispozitivul recunoaște vârful degetului pe care îl folosești cel mai des, dar în cazul în care ai nevoie să deblochezi dispozitivul cu cealaltă mână, poți face acest lucru. Pentru a adăuga mai multe amprente după configurarea inițială, accesați Biometrie și securitate în aplicația Setări, apoi accesați Amprentele digitale și atingeți Adăugare amprentă.

Înregistrați un aspect alternativ pentru recunoașterea facială

Dacă utilizați, de asemenea, recunoașterea feței pentru a vă asigura telefonul, Samsung a inclus un plus frumos în Android 10. Puteți înregistra un aspect alternativ pentru a îmbunătăți recunoașterea în cazul în care purtați uneori ochelari. În mod alternativ, puteți utiliza aceleași opțiuni pentru a adăuga fața partenerului, astfel încât să vă deblocheze telefonul. Aveți o mulțime de posibilități cu care să lucrați, așa că profitați de ele.

[vc_btn title=”Verifică Ofertă – S20 Plus ››” style=”outline” color=”success” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-check-square-o” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fl.profitshare.ro%2Fl%2F7444866||target:%20_blank|rel:nofollow”]

Activați performanța maximă

Samsung a echipat seria Galaxy S20 cu cel mai puternic hardware disponibil în acest moment. Cu toate acestea, în mod implicit, telefoanele funcționează într-un mod optimizat pentru a ajunge la un echilibru între performanța și durata de viață a bateriei. Este o caracteristică excelentă! Însă uneori s-ar putea să doriți să utilizați toată această putere la potențialul său maxim, fără a ține cont de consumul de energie.

Dacă da, puteți deschide Setări, accesează Asistență dispozitiv și alegeți Baterie. Apoi atingeți Mod de alimentare, și aici veți observa că Galaxy S20 este setat la Optimizat în mod implicit. Dar căutați mai multă putere, așa că nimic nu vă împiedică să treceți la performanțe înalte. Sunt diverse limitări în modul de înaltă performanță, ceea ce permite procesorului să funcționeze la viteză mai mari, crescând în continuare luminozitatea ecranului și nu limitând consumul de energie. Puteți cântări avantajele pro și contra modului de înaltă performanță pentru dvs., dar este acolo dacă aveți nevoie vreodată.

Cameră foto: Dezactivați optimizatorul de scene

Diferitele configurații ale camerelor folosite de seria Galaxy S20 au povestea lor separată. Iată câteva puncte care ar trebui evidențiate.

Pentru început, camera Galaxy S20 are funcția de optimizare Scene Optimizer activată în mod implicit. Cu toate acestea, fotografierea cu această funcție activată poate încetini lucrurile și nu este întotdeauna o garanție că Optimizatorul Scenei produce rezultate grozave. Având în vedere acest lucru, puteți ajunge mai rapid în aplicația pentru camere foto prin dezactivarea acestei funcții.

Puteți opri rapid sau porni Optimizatorul Scenei atingând pictograma albastră pe care o vedeți deasupra butonului de declanșare din vizor. Pentru a dezactiva complet funcția, atingeți pictograma Viteză din vizorul camerei pentru a deschide setările camerei și atingeți Scene Optimizer pentru a comuta Oprit.

Dar despre scanarea documentelor?

Există o avertizare pe care am dori să o menționăm în ceea ce privește dezactivarea Scene Optimizer. Dezactivând această caracteristică, dezactivați automat și o caracteristică foarte utilă, și anume scanarea documentelor. Cu această caracteristică activată, aparatul foto folosește AI pentru a recunoaște textul și documentele imediat ce îndreptați camera spre ele. Odată ce cadrul galben apare în jurul documentului, puteți alege să-l Scanați în loc să-l fotografiați. Smartphone-ul elimină automat tot ceea ce se află în afara documentului și scanează automat numai documentul.

Mai simplu spus, aceasta poate fi o caracteristică foarte utilă, dar întrebați-vă ce faci mai des, fotografii sau scanați documente? Apoi, dacă scanați poate doriți să lăsați Optimizatorul Scenei oprit. Fotografiați documente în mod regulat? Apoi, luați în considerare dezactivarea funcției.

Activarea inteligentă a unui unghi de selfie

În setările camerei, există o altă funcție care, din câte știm, este activată uneori implicit dar, nu întotdeauna. Este un nou plus la seria Galaxy S20 și se numește Smart selfie angle. Când este activat, unghiul de selfie inteligent comută automat între cele două disponibile pentru camera dvs. selfie, adică selfie normal și selfie cu unghi larg. Cu un unghi de selfie inteligent pornit, veți observa că Galaxy S20 trece automat la modul cu unghi larg ori de câte ori detectează mai mult de două persoane în cadru.

Cu Galaxy S20, nu mai este necesar să selectați manual acest mod în situațiile în care doriți să vă faceți un selfie de grup. Nu este cazul altor telefoane high-end Samsung, dar Galaxy S20 recunoaște problema și o abordează prin adăugarea Smart selfie angle. Sperăm că va ajunge și la alte flagship-uri Galaxy, gen Galaxy S10 sau Galaxy Note 10, printr-o actualizare viitoare de software.

Pentru a activa Smart selfie angle, deschideți aplicația Cameră foto, deschideți setările camerei și porniți comutarea Smart selfie angle.

Înregistrarea video 8K trebuie să o activați manual

Seria Galaxy S20 este capabilă să înregistreze videoclipuri la o rezoluție de 8K. Dar la fel ca orice alt smartphone Galaxy, S20, S20+ și S20 Ultra sunt setate să înregistreze videoclipuri la rezoluție Full HD. Deci, dacă doriți să înregistrați videoclipuri de 8K, va trebui să setați manual rezoluția în setările camerei.

Pentru a face acest lucru, deschideți setările aplicației Cameră foto și, în  secțiunea Videoclipuri, atingeți  Dimensiunea video spateRear video size și selectați 16: 9 (8K), care este opțiunea din partea de sus a listei. Toate videoclipurile vor fi acum înregistrate la rezoluție 8K. Cu toate acestea, trebuie să rețineți că videoclipurile de 8K ocupă mult spațiu de stocare și pot încălzi considerabil telefonul. Așa că este posibil să doriți să înregistrați videoclipuri 4K de 60 fps în loc, pentru un bun compromis între calitatea video și stocarea necesară. Alegerea vă aparține.

Pentru a seta telefonul să înregistreze videoclipuri 4K, pur și simplu accesați  din nou meniul Rear video size în setările camerei, atingeți  16: 9, apoi selectați UHD (60 fps) 3840 × 2160 din meniul vertical Rezoluție.

Personalizarea tastei laterale

Butonul lateral (On / Off) de pe seria Galaxy S20 are câteva funcții diferite, dintre care puteți alege apăsarea dublă sau apăsarea și menținerea apăsată a butonului.

Pentru a seta o funcție diferită, deschideți Setări, accesați Funcții avansate – Advanced features și atingeți Tasta laterală – Side key. Acum puteți alege ce se întâmplă când apăsați de două ori tasta laterală, cum ar fi lansarea rapidă a camerei sau lansarea lui Bixby. De asemenea, puteți selecta o aplicație la alegere pentru a fi lansată atunci când efectuați această comandă. Doriți întotdeauna să aveți WhatsApp la îndemână? Acesta este un mod ușor de a rezolva problema.

De asemenea, puteți determina ce se întâmplă când apăsați și mențineți apăsată tasta laterală mai mult timp. Trezirea lui Bixby este activată în mod implicit, dar acest lucru înseamnă că nu puteți opri Galaxy S20 cu ajutorul butonului fizic. Dacă preferați să aveți această opțiune în loc de trezirea lui Bixby, activați Power off.

Alte câteva sfaturi rapide pentru Galaxy S20 care trebuie luate în considerare:

  • Instalați întotdeauna prima actualizare pentru Galaxy S20, care este deja disponibilă. Din Setări, accesați Actualizare software și atinge Descărcare și instalare.
  • Protecție accidentală la atingere: lunetele seriei Galaxy S20 sunt atât de subțiri încât puteți declanșa des această caracteristică de protecție la atingere. Dacă vă deranjează, deschideți Setări, accesați Afișare și dezactivați Protecția accidentală la atingere.
  • Dacă nu ați modificat funcția tastei laterale, așa cum am explicat mai sus, puteți dezactiva Galaxy S20 atingând butonul de alimentare virtual situat în zona de comutare rapidă (în nuanța de notificare) de lângă Setări.
  • Mod întunecat: Multe aplicații acceptă această caracteristică acum și o puteți activa cu ușurință din zona de comutare rapidă. Puteți chiar să setați un program pentru Dark Mode sau să îl setați să se activeze automat în funcție de ora locală.
  • Și nu în ultimul rând: nu uitați să consultați sfaturile și trucurile oferite de Samsung pe propriul dispozitiv. Deschideți Setări, derulați până jos și atinge Sfaturi și Manualul de utilizare.

[vc_btn title=” Verifică Ofertă – S20 Ultra ››” style=”outline” color=”success” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-check-square-o” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fl.profitshare.ro%2Fl%2F7281380||target:%20_blank|rel:nofollow”]