Slotul pentru cartela SIM fizică pe cale de dispariție pe telefoanele Galaxy

303
Slotul pentru cartela SIM fizica pe cale de disparitie pe telefoanele Galaxy
Sursa foto: sammobile.com

Compania Samsung a început să-și echipeze telefoanele cu un eSIM începând cu seria Galaxy S20. Cu cel mai recent Galaxy Z Fold 4, puteți utiliza două carduri Nano SIM și un eSIM. Ceasurile inteligente echipate cu 4G ale companiei sunt compatibile și ele cu eSIM-uri. Este clar că piața se îndreaptă încet spre standardul eSIM, iar acum Apple l-a împins și mai departe. Astfel, încet dar sigur, cartela SIM va dispărea de pe telefoane.

De câteva zile Apple a dezvăluit gama iPhone 14, formată din patru modele: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max. Toate cele patru smartphone-uri dispun de un card eSIM și un slot pentru cardul Nano SIM pe piețele globale. Cu toate acestea, variantelor din SUA ale acestor telefoane le lipsește cu totul un slot fizic pentru cartela SIM. Utilizatorii ar trebui să se bazeze în întregime pe eSIM-uri. Mulți producători de smartphone-uri Android trec la noile caracteristici (și limitări) pe care Apple le adoptă. Nici Samsung nu face excepție. În acest fel am putea pierde slotul fizic al cartelei SIM (Subscriber Identity Module sau modul de identificare a abonatului) de la telefoanele Samsung Galaxy.

Telefoanele Galaxy viitoare probabil fără slot fizic pentru cartela SIM

Pe rând, telefoanele Samsung Galaxy au pierdut, chiar dacă nu toate, mufa pentru căști și apoi încărcătorul inclus. La început Samsung a batjocorit Apple pentru că a eliminat aceste funcții de pe iPhone-urile sale. Dar, în 2016, ceasul inteligent Samsung Gear S2 Classic 3G a fost primul dispozitiv care a implementat un eSIM.

Acum, acesta ar putea fi și cazul dispariției slotului fizic pentru cartela SIM, potrivit SamMobile. Deci, ar trebui să vă pregătiți să vedeți telefoanele Samsung Galaxy fără carduri SIM fizice în viitorul apropiat. Dacă vom vedea acest lucru pe seria Samsung Galaxy S23, încă nu știm.

SIM – Subscriber Identity Module. Este un circuit integrat destinat să stocheze în siguranță numărul identității de abonat mobil și parola aferentă. Prima cartelă SIM a fost dezvoltată în 1991 de către Giesecke & Devrient din Munchen.

Da, eSIM este relativ mai sigur și face telefonul mai rezistent la praf și apă. De asemenea, ajută Samsung să economisească spațiu și să adauge alte funcții hardware. Dar este un lucru foarte simplu și convenabil să scoți o cartelă SIM din slotul său și o înlocuiești cu un alt SIM și să o folosești într-un alt telefon. Cu eSIM, aceste lucruri vor fi mult mai dificile. De asemenea, va fi mai ușor să fii urmărit în anumite situații.

Uneori, poate fi dificil să activați un eSIM, deoarece necesită să accesați site-urile web ale operatorilor și ale producătorului telefonului. De cele mai multe ori trebuie să urmați proceduri lungi și să vă verificați abonamentul. Pentru destule persoane acest lucru se poate dovedi dificil.