Slotul Micro-SD ar putea lipsi în continuare și din seria Galaxy S22

1175
Slotul Micro-SD ar putea lipsi in continnuare si din seria Galaxy S22
Sursa Foto: @ OnLeaks

Samsung a surprins la începutul acestui an cu eliminarea spațiului de stocare extensibil din seria Galaxy S21. Toate cele trei modele – Galaxy S21, Galaxy 21+ și S21 Ultra – au fost livrate fără un slot Micro-SD, nici măcar unul hibrid. Și, în ciuda nemulțumirii utilizatorilor, se pare că Samsung nu intenționează să readucă această funcție la seria Galaxy S22.

Mass-media coreeană, via AndroidHeadlines, scrie că niciun model din seria Galaxy S22 nu va include un slot Micro-SD. De asemenea, câțiva tipsterii bine-cunoscuți din domeniu și anume Ice Universe și Tron, au susținut aceste informații. Deci, informația este probabil sigură și, nici nu este foarte surprinzătoare. Samsung Galaxy S20 FE, lansat în septembrie anul trecut, a fost ultimul smartphone premium Samsung care a oferit spațiu de stocare extensibil. Dispunea de un slot hibrid (slot SIM comun), ceea ce înseamnă că nu puteți utiliza simultan două SIM și un card microSD. Dar nu ne plângem atâta timp cât ne permite să extindem capacitatea de stocare.

Nici pliabilele recent lansate nu au slot pentru Micro-SD

Din păcate, Samsung nu a oferit posibilitatea estinderii memoriei prin Micro-SD cu niciunul dintre modelele pliabile de anul acesta. Telefoanele lansate recent Galaxy Z Fold 3 și Flip 3 nu au un slot pentru Micro-SD. Gigantul coreean nu pare să vadă beneficiile de a avea spațiu de stocare extensibil pe telefoanele sale.

Cel mai rău lucru lucru este că varianta de bază a seriei Galaxy S22 va veni în continuare cu 128GB de stocare la bord. Este posibil să nu fie suficient pentru majoritatea utilizatorilor. Dacă Samsung ar fi ascultat feedback-ul clienților ar fi oferit cel puțin un slot hibrid la seria Galaxy S22. Poate că există unele avantaje comerciale la eliminarea spațiului de stocare extensibil de pe dispozitivele emblematice. Poate îi face pe utilizatori să opteze pentru o variantă de stocare mai mare decât pentru varianta de bază, generând astfel mai multe venituri și profit pentru companie.

Cardul Secure Digital (SD), versiunea miniaturizată Micro-SD, a fost dezvoltat de SanDisk. Are dimensiunile fizice standard de 15 × 11 × 1 mm. Primul card MicroSD de 1TB a apărut în 2019 și a costat aproximativ 500€.

Acestea sunt, desigur, simple speculații. Dar, devine tot mai clar că după mufa de 3,5 mm, slotul Micro-SD este pe cale de dispariție de pe smartphone-uri. Ce urmează totuși? Portul de încărcare? Ei bine, companiile de smartphone-uri au început deja să scoată adaptorul de încărcare din cutia de vânzare cu amănuntul. Deci, nu ar trebui să fie surprinzător dacă încărcarea wireless va deveni standard peste tot în curând.

Seria Galaxy S22 va veni cu opțiuni de stocare de 128GB, 256GB și 512GB. Este aceeași configurație de stocare aflată pe seria Galaxy S21.