Samsung și LG au în plan lansarea de smartphone-uri cu display pliabil

2719

Samsung Electronics și LG, cei doi giganți tech din Corea de Sud și cei mai mari producători de display-uri din lume, au în plan să lanseze primul lor smartphone cu display pliabil, anul viitor.

Știrea vine de la un analist de la Hyundai Securities.

„Anul 2017 va fi primul an când vor apărea smartphone-uri pliabile pe piață”, Kim Dong-won, analist la Hyundai Securities, a mai declarat în raportul său.

„În urma lansări de către firmele coreene, de smartphone-uri pliabile, alți rivali de nivel mondial, cum ar fi Apple si Google probabil vor dezvălui propriile versiuni în 2018.”

Analistul a adăugat că smartphone-urile pliabile ar putea deschide calea pentru producatorii de telefoane pentru un impuls pe piața smartphone, extrem de saturată.

„Din a doua jumătate a anului viitor, cele două firme coreene, Samsung Display și LG Display vor începe să producă display-uri din a șasea generație, cu diode emițătoare de lumină organică OLED”, a spus el.

Samsung, care domină aproape 97% din piața OLED de telefonie mobilă, intenționează să crească producția de ecrane OLED în al patrulea trimestru al anului viitor. Samsung intenționează să producă ecrane OLED flexibile de 7 inch pentru 10 milioane de smartphone-uri pe lună.

În luna august, șeful Samsung Mobile, Koh Dong-jin a declarat că se lucrează la un smartphone pliabil cu obiectivul de a lansa primul model cât mai curând.

„Suntem în faza de testare a prototipurilor, dar, este adevărat că avem nevoie de mai mult timp pentru a satisface așteptările consumatorilor în ceea ce privește inovația și comoditatea aparatului. „

SURSĂTheInvestor.co.kr