Câteva smartphone-uri din seria Galaxy A trec la actualizări bianuale

309
Cateva smartphone din seria Galaxy A trec la actualizări bianuale
Sursa Foto: via 9to5google.com

Politicile de actualizare ale Samsung sunt unele dintre cele mai bune disponibile pe telefoanele Android. Dar, ca în cazul oricărui dispozitiv, actualizările se termină în cele din urmă. Săptămâna aceasta, Samsung a renunțat la actualizările pentru câteva dintre dispozitivele sale din seria Galaxy A. Printre acestea se află și Samsung A50s, care trece la două actualizări pe an. Acesta este ultimul pas înainte de oprirea completă a actualizărilor de securitate.

Politica de actualizare Samsung oferă doi ani de actualizări lunare de securitate și actualizări majore Android. Urmează apoi încă doi ani de corecții de securitate trimestriale sau bianuale. Începând cu 2020 Samsung a schimbat politica actualizărilor. Samsung a adăugat un al treilea an de corecții lunare și actualizări majore pentru Android. Această politică mai nouă, totuși, se aplica numai dispozitivelor din seriile Galaxy S, Note și Galaxy Z, excepție în acest moment fac modelele din seria Galaxy A52.

Galaxy A50s și Galaxy A70s au fost trecute la actualizări bianuale

Comisia Europeană intenționează să oblige producătorii de smartphone-uri să ofere patch-uri de securitate pentru cel puțin 5 ani de acum înainte. Germania vrea chiar șapte ani! În prezent există o obligație legală de numai doi ani. Va fi greu de introdus o perioadă de actualizări de 5 ani, producătorii se vor opune acestui lucru.

Comisia Europeană (EC) este o instituție a Uniunii Europene, responsabilă cu întocmirea propunerilor legislative, punerea în aplicare a deciziilor, respectarea tratatelor UE și de gestionarea activității curente a UE. A fost înființată în 1958.

O actualizare a paginii Samsung „Scopul de lucru” pentru actualizările Android arată că patru smartphone-uri au trecut de la un program de actualizare trimestrial la un program bianual. Asta înseamnă că aceste dispozitive vor primi doar două actualizări de securitate pe an, conform 9to5google. Și avem aici două smartphone-uri foarte bune: Galaxy A50s și Galaxy A70s.

Lista dispozitivelor trecute la actualizări bianuale include:

  • Galaxy A20s
  • Galaxy A30s
  • Galaxy A50s
  • Galaxy A70s

Cel mai notabil din grup este probabil Samsung Galaxy A50s. Este o variantă a foarte popularului Galaxy A50 care a debutat la câteva luni după modelul standard. În acest fel Galaxy A50s va fi în continuare actualizat, chiar dacă Samsung Galaxy A50 a ieșit din program.

Mergând pe modelul obișnuit al Samsung, aceste patru dispozitive vor mai primi doar una sau două actualizări în următorul an începând de acuma. Este păcat să vedem că dispozitive lansate în jurul anului 2019 rămân fără actualizări de securitate sau actualizări trimise doar la nevoie.