Numele smartphone-ului pliabil Samsung va fi Galaxy Fold

748

Numele smartphone-ului pliabil Samsung pare să fie cunoscut în cele din urmă. Compania Samsung a depus o cerere de marcă comercială pentru denumirea Samsung Galaxy Fold. Lansarea primului smartphone pliabil Samsung va avea loc la începutul anului 2019. Telefonul pliabil cu afișaj Infinity-Flex a fost arătat la SDC 2018, la începutul lunii trecute.

În ultimul timp au existat incertitudini cu privire la numele ce va fi purtat de viitorul smartphone pliabil Samsung. De mult timp se presupunea că dispozitivul ar fi numit Galaxy X, după care au fost zvonuri că se va numi Galaxy F. Acum, numele real este cunoscut, telefonul pliabil se va numi Samsung Galaxy Fold. Samsung Electronics a depus o cerere de marcă comercială pe 28 noiembrie 2018 în Turcia pentru Samsung Galaxy Fold. Numele de marcă este clasificat în clasa 9, care include smartphone-uri și telefoane mobile.

Samsung nu este singurul producător care dorește să folosească numele „Fold” pentru smartphone-ul său pliabil. Compania sud-coreeană LG a înregistrat și ea numele LG Foldi săptămâna trecută. Producătorul chinez Huawei a înregistrat numele de marcă Mate Fold aproape simultan cu LG Electronics. Marca comercială a fost, descoperită de site-ul indian 91Mobiles.

91Mobiles este cel mai mare site de informații și recenzii pentru telefoane mobile din India. Are o echipă de 60 de angajați la sediul din Gurgaon și birourile din Chennai. 91Mobiles are peste 8 milioane de accesări în fiecare lună și se situează în primele 250 de site-uri web din India. A fost votat ca „cel mai popular site web al anului 2015” și „site-ul de top al anului 2016”.

Ecran Super AMOLED de 7,3 inch atunci când Galaxy Fold este desfășurat

Primul smartphone Samsung pliabil va avea două afișaje flexibile. Smartphone-ul pliabil va avea frontal un ecran de 4,58 inch cu o rezoluție de 840 × 1960 pixeli. Odată desfăcut, va avea un ecran AMOLED de 7,3 inch. Ecranul desfășurat va avea o rezoluție QXGA+ (Quad Extended Graphics Array de 1536 × 2152 pixeli). Telefonul flexibil va funcționa pe o versiune specială a sistemului de operare Android, cu noul UI Samsung One.

Smartphone-ul pliabil Samsung Galaxy Fold va fi prezentat oficial la Consumer Electronics Show 2019 sau Mobile World Congress 2019 Barcelona. Samsung nu a confirmat încă locul și data unde va fi lansat Galaxy Fold. Aceste sunt două evenimente majore unde Samsung a mai prezentat telefoane emblematice. Presupunem că una dintre aceste locații va fi aleasă pentru această lansare.

SURSĂLetsgoDigital