60% dintre smartphone-urile Samsung vândute costă sub 200 de euro

352
smartphone Samsung 200 de euro
Sursă foto: PhonAndroid

Samsung este cel mai popular producător de smartphone-uri la nivel global și nu de ieri de azi. Dar, majoritatea dispozitivelor vândute de producătorul sud-coreean sunt situate pe segmentul low-end. Apple domină în continuare gama superioară.

Potrivit PhonAndroid, care citează surse coreene, Samsung se confruntă în prezent cu o scădere bruscă a vânzărilor de smartphone-uri și o scădere a profitabilității. Vânzările seriei Galaxy S22 au fost în scădere de la lansarea recentei serii Apple iPhone 14. În timp ce noile modele de vârf ale Apple sunt un adevărat succes, mulți utilizatori de smartphone-uri Samsung nu au schimbat smartphone-urile premium cu unele noi.

Telefoanele Samsung de gamă joasă sunt cele mai populare

Această scădere a vânzărilor l-ar fi împins pe producătorul coreean să devanseze lansarea următoarei serii Galaxy S23. Dispozitivele high-end ale producătorului de smartphone-uri coreean sunt, fără surprindere, cele mai puțin populare din catalogul său. Conform informațiilor, se pare că aproximativ 60% dintre dispozitivele vândute de Samsung costă mai puțin de 200 de euro.

Smartphone-urile între 200 și 300 de euro reprezintă aproximativ 10% din vânzările Samsung. În același timp, dispozitivele de peste 300 de euro reprezintă „doar” 30% din totalul dispozitivelor Samsung vândute. Acest 30% nu este alcătuit doar din Galaxy S high-end, deoarece cele mai multe dintre cele mai populare dispozitive ale producătorului sunt situate în segmentul mid-range.

Bancnota de 100€ are mai multe caracteristici de securitate care îi atestă autenticitatea. Este vorba despre un punct holografic, filigran, cerneală ultravioletă și microprinturi, o imprimare în relief și o fereastră portret transparentă.

Printre acestea, găsim pe Galaxy A53, care face parte adesea din top 10 cele mai bine vândute smartphone-uri din lume. Găsim și pe Samsung Galaxy A33 care a fost lansat cu un preț de aproximativ 380 de euro. Ca să ne amintim, seria Galaxy A a reprezentat mai mult de 50% din smartphone-urile Samsung vândute în 2021.

Prin urmare, remarcăm că vânzările de seriei Galaxy S22, Galaxy Z Fold 4 sau chiar Galaxy Z Flip 4 reprezintă doar o mică parte din totalul livrărilor de smartphone-uri ale companiei coreene. Nu este așadar surprinzător să vedem că Samsung nu pare să se grăbească să-și revoluționeze smartphone-urile high-end. Potrivit mai multor informații, seria Galaxy S23 va fi probabil foarte asemănătoare cu modelele actuale. Deci, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume este dependent de succesul telefoanelor sale accesibile. În acest timp, Apple se lăudă că vinde zeci de milioane de smartphone-uri la aproape 1.000 de euro.