De anul viitor smartphone-urile Samsung se vor vinde fără încărcător

1072
Sursa Foto: Electronic Newspaper DB

Samsung Electronics are în plan să renunțe la încărcătorul clasic ca o componentă a smartphone-ului. Motivul este că tot mai multe încărcătoare pentru smartphone-uri sunt produse de alte firme, iar renunțarea la încărcător ar reduce costurile.

Potrivit informațiilor de la ETNews din Coreea de Sud, Samsung are în vedere să scoată încărcătorul din componența cutiei în care este livrat. Detaliile despre momentul și felul în care va face acest lucru nu au fost confirmate. Totuși Samsung este de așteptat să excludă încărcătorul doar de la unele modele ce vor fi lansate anul viitor.

Câțiva oficiali din acest domeniu au spus: „Samsung Electronics discută cu alte companii despre modul în care să scoată încărcătorul dintre componentele smartphone-ului”. Încărcătorul este o componentă care a fost furnizată ca standard la achiziționarea unui smartphone. Încărcătorul este considerat o componentă de bază în cutia telefonului, deoarece este esențial pentru încărcarea bateriei și utilizarea smartphone-ului.

Samsung produce ~400 de milioane de smartphone-uri pe an

Încărcătoarele nu sunt componente scumpe, cum sunt procesoarele sau ecranele. Cu toate acestea, pe măsură ce piața smartphone-urilor s-a saturat, Samsung și nu numai, în intenția de a reduce costurile pentru a asigura rentabilitatea a pus încărcătorul pe lista neagră. Nu se știe când și cum va exclude Samsung încărcătorul. Este de urmărit cum vor răspunde consumatorii la această mișcare.

Acum când noile telefoane Samsung sunt altoite cu funcții 5G și apar tot mai multe smartphone-uri pliabile, prețurile telefoanelor sunt tot mai mari. Percepția că sunt și acum destul de scumpe există deja. Dacă nu se acordă alte recompense sau beneficii după renunțarea la încărcătorul inclus, acest lucru poate duce la reclamații ale clienților și poate fi un factor care împiedică achizițiile de smartphone-uri.

Barkley este o bancă britanică de investiții și servicii financiare cu sediul în Londra, Anglia. A fost fondată în 17 noiembrie 1690! Barclays are peste 4.750 de filiale în aproximativ 55 de țări. Barclays este a treia cea mai mare bancă din Marea Britanie.

Sigur politica Samsung va afecta și industriile conexe. Gigantul tech este cel mai mare producător de smartphone-uri din lume din lume cu peste 400 de milioane de smartphone-uri fabricate anual. Dacă Samsung nu va mai achiziționa încărcătoare, acest lucru va avea inevitabil un impact negativ asupra companiilor care le-au furnizat. Acestea trebuie să găsească o modalitate de marketing pentru a vinde produsele direct către consumatori.

Nu numai Samsung în considerare acest lucru. Banca britanică Barclays a prezis că Apple nu va mai oferi căști cu fir și încărcătoare pentru noul iPhone. Apple are în vedere aceste lucruri tot pentru reducerea costurilor. Că vom privi aceste lucruri ca pe o schimbare inevitabilă și nu vom avea resentimente, încă nu putem ști.