Smartphone Samsung fullscreen grație benzilor magnetice laterale

1073

Samsung a brevetat un design cu ecran complet, care se poate aplica atât telefoanelor inteligente, cât și televizoarelor. De asemenea, benzile laterale metalice pot fi înlocuite. Pentru a crea un ecran de 100%, marginile sunt din benzi metalice sau din aluminiu, plasate pe părțile laterale ale dispozitivului, acestea sunt atașate cu ajutorul unor magneți. Deși acest design pare la prima vedere oarecum vulnerabil, Samsung vede și un viitor în acest design.

Samsung a depus un brevet în 24 august 2017 iar zilele trecute pe 21 iunie 2018, a fost aprobat de WIPO (Oficiul Mondial al Proprietății Intelectuale). Brevetul intitulat „Dispozitiv de afișare și element de cadru” este valabil pentru smartphone-uri, dar un design similar poate fi folosit și pentru televizoare, monitoare și alte dispozitive electronice cu afișaj. De fapt, o tehnică similară este deja utilizată pentru televizorul Samsung Frame. Se pare că nu mai este mult până Samsung va implementa acest sistem și pe un smartphone.

Designul brevetat de Samsung are patru benzi, care sunt atașate de toate laturile dispozitivului. Benzile pot fi fabricate din diverse materiale, inclusiv din metal, din aluminiu sau din lemn modelat. Acestea din urmă sunt aplicabile, în special, televizoarelor. Deci, nu este vorba despre două benzi, ca în cazul lui Huawei, ci despre patru benzi. Acest lucru creează un raport de ecran foarte mare. Un design ca acesta vine foarte aproape de un raport ecran-corp: 100%. Posibil un viitor smartphone doar un ecran!

Aceste benzi laterale sunt, de asemenea, fixate într-un mod diferit, și anume prin intermediul unor magneți. Poate fi folosit un magnet permanent sau un electromagnet. În plus, benzile au o structură de cuplare în formă de U, astfel încât acestea să poată fi strânse împreună pentru o rezistență suplimentară. Acest lucru permite, de asemenea, utilizatorului să înlocuiască cadrul, similar cu televizorul The Frame de la Samsung. Ar fi, desigur, foarte util dacă utilizatorii pot înlocui carcasa sau fâșiile, atât în ​​caz de avarie, cât și pentru a face dispozitivul diferit de alte modele de smartphone-uri.

WIPO – Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale este una din cele 17 agenții specializate ale Națiunilor Unite (ONU). A fost creată în 1967 și are are în prezent 191 de state membre. Are sediul la Geneva, Elveția. România este membră a WIPO – World Intellectual Property Organization.

Metoda folosită de Huawei adună praful și telefonul nu este certificat cu rezistență la apă! Designul fullscreen al companiei Samsung arată mai ferm decât cel al Huawei, de aceea poate fi utilizat și pe dispozitive de afișare mai mari, cum ar fi televizoarele. Prin urmare, pare un pas mic făcut de Samsung pentru a oferi următoarea generație de smartphone-uri cu asemenea benzi.

SURSĂLetsgoDigital