Patru smartphone-uri Samsung în primele 10 cele mai vândute în 2019

689
Sursa Foto: Canalys

Rezultatele companiei de cercetare de piață Canalys arată că patru dintre cele mai vândute telefoane Android din 2019 au fost de la Samsung. Smartphone-ul Android cel mai bine vândut în 2019 a fost Samsung Galaxy A10. Primii trei producători de smartphone-uri din 2019 au fost Samsung, Huawei și Apple.

Potrivit Canalys citată de AndroidCentral, Samsung a vândut patru dintre primele 10 smartphone-uri în 2019. Cu toate acestea, s-ar putea să fiți surprinși de telefoanele Samsung care au apărut pe această listă. De exemplu, seria Galaxy Note nu a fost deloc prezentă în top 10, iar Galaxy S10+ abia a reușit să prindă al zecelea loc.

Samsung Galaxy A10 cel mai bine vândut smartphone Android din 2019

În 2019 Samsung a înregistrat un mare succes cu smartphone-urile sale din gamă medie Galaxy A. Samsung Galaxy A10 fiind telefonul cu numărul unu Android din 2019. În clasamentul general (Android + iOS), Galaxy A10 a ocupat locul trei la nivel global. Apple iPhone XR și Apple iPhone 11 ocupând primele două locuri.

De asemenea, Samsung a avut trei smartphone-uri între primele cinci în clasamentul general. Samsung Galaxy A50 și Galaxy A20 ocupând locul patru și cincilea. În ciuda relativei stagnări a pieței mobile, Canalys arată că există încă o cerere pentru smartphone-uri. Cu toate acestea, segmentul de gamă medie devine cel mai râvnit, în special pe piețele emergente. Doar în 2019, India a înregistrat o creștere de 7%, ceea ce o face piața cu cea mai rapidă creștere la smartphone-uri din lume.

Xiaomi Corporation este o companie chineză producătoare de smartphone-uri low-cost, high-end și electronice, fondată în 2010. Xiaomi este cuvântul chinezesc pentru „ mei ”. Xiaomi a devenit al patrulea producător de smartphone-uri la nivel mondial în 2019.

Huawei nu a avut nici un telefon în primele zece cele mai vândute din 2019

Xiaomi a fost singurul alt producător de telefoane Android din primele zece, cu Redmi Note 7 pe poziția a șasea. De asemenea, este interesant de menționat că Huawei nu are un telefon în primele zece în 2019.

În ceea ce privește clasamentul general, în ciuda faptului că Apple are cinci telefoane în top 10, Samsung a reușit să vină pe primul loc. Gigantul tech a livrat anul trecut 298,1 milioane de bucăți. Huawei a ajuns pe locul doi cu 240,6 milioane de unități, iar Apple pe locul trei cu 198,1 milioane de bucăți.

2019 trebuia să fie anul în care Huawei detronează Samsung spune analistul Canalys Mo Jia. Din păcate pentru Huawei, acesta a avut probleme anul trecut, le mai are încă, după ce a fost plasat pe lista neagră de Statele Unite.

În 2018, Huawei a luat bucăți uriașe din cota de piață Samsung. Și 2019 trebuia să fie anul în care Samsung va pierde locul unu mondial. Compania coreeană știa acest lucru și era pregătit pentru un războiul total. Gigantul tech și-a mărit drastic portofoliul de telefoane și a redus marja de operare, anticipând ceva ce nu a mai venit niciodată. Chiar dacă Huawei a mai crescut puțin în 2019, rămâne la o distanță impresionantă de gigantul tech sud-coreean.