În plin MWC 2019, Samsung a lansat fără mare tam-tam pe Galaxy A50 și A30, două smartphone-uri mid-range care se concentrează pe autonomie. Câteva zile mai târziu, producătorul sud-coreean a lansat și noul său Galaxy A10. Acesta a fost prezentat împreună cu Galaxy A30 și Galaxy A50 cu ocazia lansării acestora în India. Samsung Galaxy A10 este un telefon de intrare în gama noua gamă mid-range Galaxy A.

Este un telefon inteligent la nivel de intrare echipat cu un ecran Infinity-V, cu o zonă centrală sus în formă de strop de apă în cădere. Smartphone-ul, cel mai mic din noua serie Galaxy A vine cu o baterie de 3.400 mAh. Telefonul vine cu sistemul de operare Android 9 Pie și noua interfață Samsung One UI. Totul pentru echivalentul a 105 euro.

Galaxy A10 cu baterie de 3.400 mAh și ecranul Infinity-V

Smartphone-ul A10 încorporează un ecran Infinity-V de 6,2 inch cu rezoluție HD+ și un raport de aspect de 19: 9. Este echipat cu o baterie de 3.400 mAh, care este destul de generoasă pentru un smartphone din această gamă. Găsim la interior procesorul Exynos 7884 cuplat cu 2 GB de memorie RAM și 32 GB spațiu de stocare. Stocarea poate fi extinsă până la 512 GB prin microSD, conform PhonAndroid.

Ca departament foto, avem la spate o cameră de 13 MP cu diafragma de f / 1,9 și frontal una de 5 MP  cu diafragma f / 2,0. Având în vedere că este cel mai mic telefon din gama Galaxy A nu ne surprinde cu nimic în ce privește caracteristicile afișate. Specificațiile și caracteristicile sunt în concordanță cu prețul afișat de Galaxy A10.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]Diafragma sau deschiderea (apertura), se referă la dimensiunea orificiului prin care lumina ajunge în camera foto. O valoare mai mică reprezintă o deschidere mai mare a diafragmei. Cu cât numărul „f” este mai mic, cu atât fotografiile vor fi mai clare, mai luminoase fără alte artificii digitale.[/vc_message]

Cele trei dispozitive din seria Galaxy A vin cu mai multe asemănări cu modelele recente Galaxy M. Trebuie să precizăm totuși că ele se bucură de specificații puțin diferite, în sensul bun și au prețuri mai mari comparativ cu seria Galaxy M. Cele trei modele Galaxy A10, Galaxy A30 și Galaxy A50 vor fi disponibile pentru cumpărare în India, atât online, cât și offline, începând cu 3 martie. Samsung nu a anunțat data când vor fi disponibile pe alte piețe.

Samsung Galaxy A10 este disponibil la un preț de 8.490 rupii în India, aproximativ 105 euro. Telefonul va fi disponibil în opțiuni de culoare roșie, albastră și neagră.