FCC spune că smartphone-urile Samsung emit radiații sub limita legală

874
Sursa Foto: Josh Miller/CNET

Federal Communications Commission (FCC) spune că telefoanele Samsung și Apple nu emit prea multe radiații. Nivelul SAR este în limitele prevăzute de lege. S-ar putea să vă amintiți că în august, Chicago Tribune a descoperit că telefoanele Apple iPhone 7 și Samsung Galaxy S8 emiteau radiații peste limita legală. În Statele Unite limita legală SAR este de 1,6 W / kg, reglementată prin lege de guvern.

Chicago Tribune a scris că radiațiile Specific Absorption Rate (SAR) emise de Apple iPhone 7 sunt duble față de limita admisă. Iar la Galaxy S8, de la o distanță de 2 mm de corp, Chicago Tribune a măsurat un îngrijorător 8,22 wați pe kilogram (W / kg). Asta înseamnă că telefonul emite mai mult de cinci ori cantitatea de radiații permisă de guvern (1,6 W / kg).

Samsung Galaxy S8 este unul dintre cele mai bune telefoane în privința SAR

Comisia americană de reglementare a comunicațiilor a răspuns ziarului Chicago Tribune afirmând că ia în serios situația și va efectua propria investigație. FCC a constatat că niciunul dintre telefoanele pe care le-a testat nu emit radiații peste limita legală. FCC a anunțat rezultatele testării sale, care se bazează pe Rata Specifică de Absorbție (SAR). Aceasta măsoară cantitatea de radiații absorbită de un corp uman expus la un câmp electromagnetic de frecvență radio.

Unii producători au furnizat FCC-ului și agențiilor de reglementare din diferite țări telefoane pentru a testa. De exemplu, Apple a dat FCC-ului un iPhone 7 și un iPhone X. Samsung a trimis la teste un Galaxy S9 și un Galaxy J3, în timp ce Motorola a furnizat FCC-ului un E5 Play și un G6 Play. Totuși FCC și-a achiziționat propriul iPhone XS, Samsung Galaxy S9 și Moto G6 Play.

FCC – Federal Communications Commission a fost înființată în anul 1934 printr-o lege semnată de președintele Franklin D. Roosevelt. Legea SUA prevede că FCC a fost creată „în scopul apărării naționale” și „în scopul promovării siguranței vieții și a proprietății prin folosirea comunicațiilor radio prin cablu”.

În funcție de telefonul testat, distanțele utilizate de FCC pentru testarea radiațiilor variau între 5 mm și 15 mm de corp sau de cap. Comisia americană a constatat că toate telefoanele emiteau radiații sub limita de 1,6 W / kg.

Toate telefoanele testate de FCC se încadrează în normele legale

Agenția a scris în concluzia raportului său: „Toate telefoane celulare testate de laboratorul FCC, atât mostrele furnizate de către beneficiar, cât și cele achiziționate de FCC, au produs valori medii SAR sub limita de 1,6 W / kg specificată de FCC. Prin urmare, toate dispozitivele de eșantion testate respectă limitele legale expunerea la radiații. Aceste teste nu au produs dovezi ale încălcării normelor FCC privind nivelurile maxime de expunere la radiații„.

Nu știm de ce Chicago Tribune a avut rezultate atât de diferite. Dar ultimul cuvânt în acest moment este al FCC-ului și anume că telefoanele menționate în acest articol sunt sigure.