Smartphone rulabil Samsung cu senzor de calitate a aerului

177
Smartphone rulabil Samsung cu senzor de calitate a aerului
Sursa foto: via androidheadlines.com

Samsung depune mereu cereri de brevete pentru telefoane și tablete, de multe ori unele mai fanteziste decât altele. Dar la fel s-a întâmplat cu primele brevete de Galaxy Flip și Fold, care credeam că nu le vom vedea niciodată. Acum aceste telefoane pliabile sunt în vogă. Acum Samsung ar putea lua în considerare adăugarea unei funcții inovatoare la viitoarele sale smartphone-uri rulabile. O cerere de brevet recent publicată de companie detaliază un smartphone rulabil cu un senzor de calitate a aerului încorporat.

Zilele trecute Samsung a brevetat la USPTO un smartphone rulabil care poate măsura calitatea aerului, potrivit AndroidHeadlines. Potrivit documentației care însoțește cererea de brevet, acest viitor smartphone rulabil cu senzor de calitate a aerului dispune de un sistem unic de conducte pentru fluxul de aer și un senzor pentru măsurarea calității aerului.

Conceptul de smartphone-uri rulabile i-a atras pe pasionații de tehnologie de ani de zile, parcă mai mult decât actualele pliabile. Dar realizarea unui astfel de factor de formă futurist nu este deloc ușoară. În ciuda anilor de dezvoltare, rulabilele sunt limitate la prototipuri și dispozitive concept. Pentru un astfel de produs comercial probabil vom mai aștepta destul timp, dacă Samsung nu decide altceva. Există zvonuri că Vivo și Transsion vor colabora pentru a lansa primul smartphone comercial rulabil din lume la sfârșitul acestui an, dar acestea sunt doar zvonuri.

De asemenea, Samsung și-a arătat de multă vreme interes pentru dispozitivele pliabile, chiar dacă domină piața pliabilă actuală. Am văzut deja câteva modele de concept și brevete legate de smartphone-uri rulabile de la firma coreeană. Acum USPTO (United States Patent and Trademark Office – Oficiul de brevete și mărci comerciale din Statele Unite) a publicat cea mai recentă cerere de brevet Samsung. Cererea depusă pe 29 februarie 2024 este pentru un „dispozitiv electronic care include o conductă care se poate deschide și se poate închide”. Cel mai probabil aici este acel senzor de calitate a aerului.

USPTO este o agenție a U.S. Department of Commerce. Bugetul USPTO pe 2023 a fost de 4.253 milioane USD. 3.711 milioane din taxe de brevet și 542 milioane din taxe pentru mărci comerciale. USPTO a colectat și 54 de milioane din alte venituri.

Documentele de brevet și schițele însoțitoare descriu un smartphone cu un afișaj rulabil și un senzor de calitate a aerului încorporat. Din ce vedem dispozitivul futurist Samsung are două carcase. Una dintre ele poate aluneca peste cealaltă. Ecranul rulabil are comenzi pentru deschiderea și închiderea conductei. Acest lucru ajută la reglarea fluxului de aer către senzor, oferindu-vă citiri precise ale calității aerului rapid.

Sursa foto: via androidheadlines.com

Samsung a implementat, de asemenea, măsuri pentru a preveni contaminarea senzorului de componente interne ale dispozitivului. Acest lucru asigură fiabilitatea citirilor. Dispozitivul poate monitoriza în mod activ calitatea aerului din împrejurimi și vă poate avertiza cu privire la modificările calității aerului. Întregul produs are un design eficient din punct de vedere al spațiului, astfel încât dispozitivul nu pare voluminos, în ciuda faptului că are un senzor de calitate a aerului încorporat.

După cum am spus mai sus, smartphone-urile rulabile nu sunt încă disponibile comercial. Ele există doar în prototipuri și concepte. Samsung a brevetat multe modele rulabile, dar nu există un astfel de produs în producție, cel puțin nu încă. Acest dispozitiv unic rulabil cu un senzor de calitate a aerului încorporat poate fi doar o idee pe care compania dorește să o protejeze. Poate sau nu transforma Samsung conceptul într-un produs real? Nu știm în acest moment. Chiar dacă se întâmplă, cu siguranță nu va fi prea curând. Poate cândva în viitor.