Noi aplicații IoT precum SmartThings ajung pe Android Auto

275
Noi aplicatii IoT precum SmartThings pe Android Auto
Sursa foto: via sammobile.com

În ianuarie 2021 Samsung și-a lansat aplicația SmartThings pentru Android Auto. Aceasta a fost prima aplicație Android Auto care nu avea legătură cu redarea audio, mesageria sau navigarea. Permite utilizatorilor să pornească/oprească și să-și controleze produsele pentru casă inteligentă compatibile cu SmartThings de pe ecranul mașinii. Acum, Google și-a deschis porțile pentru mai multe astfel de aplicații IoT (Internet of Things) către Android Auto.

Astfel de aplicații IoT ar putea aduce capacitatea de a controla securitatea casei, ușile inteligente, luminile și alți senzori. Foarte important, toate aceste lucruri se pot face din confortul ecranului tactil al unei mașini. Acest lucru oferă, de asemenea, control asupra unei interfețe de utilizare a ecranului tactil, în loc să se bazeze pe comenzile vocale prin Google Assistant pentru a controla acțiunile din casa inteligentă.

Aplicațiile IoT pentru Android Auto vor fi disponibile în curând

Aplicația Auto Google acceptă în prezent trei categorii de aplicații:

  • Media (de exemplu YouTube Music și Spotify)
  • Mesaje (cum ar fi Facebook Messenger și WhatsApp)
  • Navigare (Google Maps și Waze).

Cu o nouă actualizare a Bibliotecii de aplicații auto, aplicația Google va primi acum o altă categorie de suport pentru aplicațiile Internet of Things (IoT).

Termenul „Internet of Things” a fost inventat în 1999 de informaticianul Kevin Ashton. Când lucra la Procter & Gamble, el a propus să pună cipuri de identificare prin radiofrecvență pe produse pentru a le urmări printr-un lanț de aprovizionare.

Dezvoltatorii pot folosi șabloane de design de aplicații optimizate pentru conducere pentru Android pentru Biblioteca de aplicații Cars – Cars App Library. Testarea unor astfel de aplicații se poate face folosind emulatorul Android Automotive OS pentru Android Automotive OS și DHU pentru Android Auto. Conform SamMobile, este posibil ca aceste aplicații pe Android Auto să aibă un aspect tip grilă pentru facilitatea controlului.

În plus, proprietarii de mașini care folosesc aplicația Auto Google pot descărca aplicații IoT de pe Google Play. Deși Google are un asistent vocal pentru a controla funcțiile smart home, o aplicație Google Home dedicată pentru Android Auto poate fi bună.