Cum să ștergeți istoricul Google Maps de pe telefoanele Samsung Galaxy

541
Cum sa stergeti istoricul Google Maps de pe telefoanele Samsung Galaxy
Sursa foto: via androidpolice.com

Când vine vorba de indicații și navigare, Google Maps este una dintre cele mai populare aplicații la nivel global. Vă ajută să descoperiți noi locuri și este preinstalat pe majoritatea telefoanelor Samsung Galaxy și Android. Aplicația este concepută pentru a oferi recomandări relevante și pentru a sugera locuri noi de încercat. Pentru a facilita procesul, își amintește locurile pe care le-ați căutat, distribuit și examinat.

Este posibil să nu doriți ca alții să vadă o căutare jenantă sau una care poate strica un eveniment surpriză care ar putea fi în lucru. În astfel de cazuri puteți șterge cu ușurință istoricul căutărilor Google Maps din aplicațiile Android, precum și dintr-un browser desktop. Mai jos vă arătăm, via AndroidPolice, cum să faceți acest lucru.

În plus, atunci când utilizați cronologia Google sau funcția de istoric al locațiilor de pe Google Maps, aplicația ține evidența oriunde ați fost. Deși poate fi util, este bine să aveți control asupra acestuia. În acest fel puteți elimina tot ceea ce vă face să vă simțiți inconfortabil. În același timp, puteți să păstrați istoricul Google Maps, dacă sunteți cu conștiința împăcată.

Puteți elimina locurile pe care le-ați căutat din istoricul dvs. Google Maps, astfel încât acele locuri să nu apară în căutările tale recente. Nu contează de pe ce dispozitiv finalizați procesul, deoarece datele sunt șterse de pe serverele Google. Asta înseamnă că ștergerea lor pe computer le face să dispară de pe telefon. Acești pași nu vor afecta locurile pe care le-ați examinat sau pe care le-ați adăugat în liste și le vor elimina doar din articolele căutate.

Ștergeți istoricul căutărilor folosind telefonul/tableta Samsung Galaxy

Dacă aveți telefonul la îndemână, ștergerea istoricului căutărilor necesită doar câțiva pași:

  • Deschideți Google Maps pe telefon / tabletă.
  • Atingeți fotografia de profil din colțul din dreapta sus.
  • Atingeți Setări.
  • Atingeți Istoricul Hărților.
  • Confirmați-vă identitatea atingând butonul Verificați.
  • Ecranul Activitate pe Hărți afișează interacțiunile tale recente cu Hărțile Google, indiferent dacă ai căutat o locație, ai partajat indicații de orientare sau altceva.
  • Pentru a vă accesa istoricul de la o anumită dată, atingeți pictograma Calendar din colțul din stânga sus.
  • Pentru a șterge o activitate, atingeți „X” de lângă fiecare intrare.
  • Pentru a șterge în bloc activități, atingeți butonul Șterge din colțul din dreapta sus și selectați intervalul de timp pentru care doriți ca activitatea dvs. să dispară. Aici puteți șterge tot istoricul căutărilor.
  • Pentru a vă șterge automat activitatea după o anumită perioadă de timp, atingeți Ștergere automată.

Locațiile pe care le-ați salvat, distribuit sau examinat nu sunt șterse atunci când ștergeți istoricul căutărilor Google Maps.

Ștergeți istoricul Google Maps căutărilor folosind computerul

Pașii pentru a șterge istoricul căutărilor din Hărți sunt similari atunci când sunt efectuați pe un computer desktop:

  • Deschideți Google Maps folosind browserul dvs. web și conectați-vă la contul dvs. Google.
  • Faceți clic pe meniul hamburger din colțul din stânga sus.
  • Faceți clic pe Activitate pe hărți în partea de jos a meniului.
  • Confirmați-vă identitatea atingând butonul Verificați.
  • Ecranul afișează interacțiunile dvs. recente cu Maps, indiferent dacă ați căutat un loc, ați partajat indicații de orientare sau o altă activitate.
  • Pentru a vă extrage istoricul de la o anumită dată, atingeți pictograma Calendar din colțul din stânga sus.
  • Atingeți „Xde lângă o intrare pentru a șterge.
  • Pentru a șterge în bloc intrările, atingeți butonul Ștergeți din colțul din dreapta sus și selectați intervalul de timp pentru care doriți ca activitatea dvs. să dispară. Aici puteți șterge tot istoricul.
  • Selectați Ștergere automată pentru a vă șterge activitatea automat după o anumită perioadă de timp.

Ștergeți cronologia și istoricul locațiilor Google Maps folosind telefonul Android

Pe lângă ștergerea istoricului căutărilor, vă recomandăm să vă examinați cronologia și să eliminați locuri din acesta. Procesul este simplu și poate fi finalizat de pe un telefon sau un computer, deoarece activitatea ta este stocată în cloud. Iată ce trebuie să faci:

  • Deschideți Google Maps pe telefon sau tabletă.
  • Atingeți fotografia de profil din colțul din dreapta sus.
  • Atingeți Cronologia dvs.
  • Activați istoricul locațiilor, astfel încât Google să vă poată urmări activitatea. Dacă nu ați făcut-o, nu va fi nimic de văzut în această secțiune.
  • Comutați între diferitele file pentru a explora locurile pe care le-ați vizitat folosind diferite criterii. Puteți filtra după zi, călătorie, tip de loc, oraș sau țară. Fila statistici rezumă locurile după tip, dacă ați condus, ați mers pe jos sau ați mers cu bicicleta.
  • Pentru a elimina o vizită din cronologia dvs., localizați-o folosind una dintre opțiunile de mai sus. Cel mai simplu este să-l căutați în fila Zi.
  • Atingeți meniul (⋮) de lângă intrarea pe care doriți să o eliminați sau să o editați, apoi selectați acțiunea corespunzătoare.
  • Pentru a elimina o zi întreagă din cronologia dvs., atingeți meniul (⋮) din colțul din dreapta sus și selectați Ștergeți ziua.

De asemenea, Google vă permite să vă ștergeți istoricul locațiilor sau să îl ștergeți automat după un timp. Procesul este simplu:

  • Deschideți Google Maps pe telefon sau tabletă.
  • Atingeți fotografia de profil din colțul din dreapta sus.
  • Atingeți Cronologia dvs.
  • Atingeți meniul overflow (⋮) din colțul din dreapta sus și atingeți Setări și confidențialitate.
  • Pentru a șterge tot istoricul locațiilor, atingeți Ștergeți tot istoricul locațiilor.
  • Pentru a șterge o anumită perioadă de timp din istoricul locațiilor, atingeți Ștergeți intervalul din istoricul locațiilor.
  • Atingeți Ștergeți automat istoricul locațiilor pentru a șterge automat istoricul locațiilor după 3, 18 sau 36 de luni.

Ștergeți cronologia și istoricul locațiilor Google Maps folosind computerul

Procesul de ștergere este disponibil și pe desktop, dar oferă mai puține opțiuni decât pe mobil. Deși vă permite să accesați și să ștergeți anumite elemente din cronologia dvs., nu vă va permite să le explorați cu atâta rigurozitate ca pe mobil.

  • Deschideți Google Maps folosind browserul dvs. web și conectați-vă la contul dvs. Google.
  • Faceți clic pe meniul hamburger din colțul din dreapta sus și faceți clic pe Cronologia dvs.
  • Utilizați filtrele din colțul din dreapta sus pentru a dezvălui unde ați fost într-o anumită zi.
  • După ce ați găsit locul pe care doriți să îl eliminați din istoricul locațiilor, atingeți meniul (⋮) de lângă acesta și selectați Eliminați din zi.
  • Pentru a elimina o zi întreagă din cronologia dvs., atingeți pictograma coș de gunoi de lângă dată.

Folosind versiunea pentru desktop a cronologiei, vă puteți șterge întregul istoric sau puteți seta setările de ștergere automata. Iată cum:

  • Deschideți Google Maps folosind browserul dvs. web și conectați-vă la contul dvs. Google.
  • Faceți clic pe meniul hamburger din colțul din dreapta sus și faceți clic pe Cronologia dvs.
  • Atinge pictograma coș de gunoi din colțul din dreapta jos pentru a șterge întreaga cronologie.
  • În caz contrar, atingeți pictograma roată dințată din colțul din dreapta jos și selectați Ștergeți automat istoricul locațiilor.

Acești pași nu vor împiedica Google să continue să salveze istoricul locațiilor. Dacă doriți să opriți înregistrarea locației dvs. și să vă ștergeți istoricul, dezactivați istoricul locațiilor. Este un lucru foarte util pe telefoanele Samsung Galaxy și Android.

Chiar dacă Google colectează o mulțime de date pentru a vă îmbunătăți experiența și pentru a oferi recomandări mai inteligente și personalizate, este important să aveți control complet asupra acestora și să ștergeți datele pe care nu le păstrați.