Noile routere SmartThings Wi-Fi vor oferi performanțe îmbunătățite

1151

Divizia SmartThings IoT a anunțat lansarea unui nou sistem de rețea Wi-Fi care promite să ofere performanțe îmbunătățite. Noul sistem a fost construit ținând cont de cerințele utilizatorului modern de internet. Sistemul va oferi astfel o rețea de domiciliu inteligent optimizată, oferind în același timp utilizatorilor posibilitatea de a controla dispozitivele inteligente de acasă.

SmartThings Wifi este o soluție inteligentă care se adaptează la multe dispozitive din casă, cu capacitatea de a elimina lacunele de acoperire, plus un SmartThings Hub integrat pentru a monitoriza și controla cu ușurință sute de produse inteligente compatibile” a declarat SK Kim, Senior Director de Marketing la Samsung Electronics America.

Samsung a încheiat un parteneriat cu Plume pentru a integra optimizarea Wi-Fi a rețelei AI în SmartThings Wi-Fi. Platforma Plume se adaptează la utilizarea internetului la domiciliu și alocă inteligent lățimea de bandă, diminuează interferențele și oferă capacitatea maximă de Wi-Fi la domiciliu. Platforma Plume contabilizează fiecare dispozitiv conectat selectând canalul optim și canalul de frecvență, astfel încât utilizatorii să poată obține cea mai rapidă viteză posibilă. Tehnologia Plume poate optimiza o rețea de domiciliu pe mai multe dispozitive, astfel încât părinții care lucrează la laptop-uri pot descărca fișiere în timp ce copiii transmit streaming la televizor, iar jucătorii au viteză și fiabilitate chiar și atunci când alții se află în rețea.

Sistemul SmartThings Wi-Fi este alimentat de tehnologia Wi-Fi bazată pe inteligența artificială de la Plume și include un SmartThings Hub integrat. Aceasta va oferi astfel o acoperire rapidă și consistentă, acoperind întreaga locuință. Fiecare router SmartThings Wi-Fi are o gamă de acoperire de 1.500 de metri pătrați, astfel încât un pachet 3-pack acoperă 4.500 de metri pătrați. Utilizatorii vor putea să extindă acoperirea prin adăugarea de routere suplimentare la rețea. Toate acestea pot fi gestionate prin intermediul aplicației companion pentru iOS și Android.

Primele routere multiprotocol au fost create independent de cercetătorii de la MIT și Stanford în 1981. Scopul principal al unui router este conectarea mai multor rețele și transmiterea de pachete destinate fie rețelelor proprii, fie altor rețele.

Fiecare unitate individuală are un procesor Qualcomm (Quad 710 MHz), 512 MB de memorie RAM și 8 GB de memorie Flash și viteze de până la 866 Mbps la 5GHz și 400 Mbps pe canalul de 2,4 GHz – oferind mai mult decât suficient pentru streaming și jocuri 4K. Configurarea pentru router poate fi făcută fie de pe un dispozitiv care rulează sistemul de operare iOS 10 sau o versiune superioară, fie de pe un dispozitiv Android care rulează Android 5.0 sau o versiune ulterioară. Routerele suportă standardele Bluetooth 4.1, ZigBee și Z-Wave.

Un SmartThings Wi-Fi 3-pack va fi de vânzare pentru 280 dolari, în timp ce un singur dispozitiv va costa 120 dolari. Samsung a început să-l vândă pe propriul site web, Samsung.com, precum și prin partenerii săi de vânzare cu amănuntul.

VIASamMobile
SURSĂBusinessWire