Următorul smartwatch de la Samsung ar putea fi unul hibrid

931

Samsung Electronics este alături de Apple și LG, una dintre puținele companii mereu interesate de smartwatch-uri. Dar, cu următoarea versiune de wearable, gigantul high-tech se poate duce într-o direcție ușor diferită pe piață. Conform PhoneArena, un brevet nou publicat ne arată că Samsung cochetează cu ideea de ceasuri hibride. Compania Samsung a intrat pentru prima dată în segmentul wearables în 2013 și a rămas consecventă dispozitivelor inteligente.

La 30 octombrie 2018, USPTO (Oficiul pentru Brevete și Mărci din Statele Unite ale Americii) a publicat un brevet pentru un dispozitiv wearable de la Samsung. Brevetul descrie un smartwatch hibrid cu mișcare mecanică. Este un patent remarcabil, care face trimitere la diverse brevete din 2015, care au stat la baza acestuia.

Un sistem inteligent hibrid, cu ecran tactil, plasat deasupra unui mecanism cu două arătătoare analogice. Este un brevet surprinzător. Sunt descrise toate componentele necesare și procesul de fabricație. Sistemul inteligent brevetat conține două baterii și poate conține o cameră foto. În plus, documentația descrie diferite caracteristici de operare.

Dispozitivul Samsung poate fi folosit ca ceas analogic sau ca smartwatch

La fel ca și ceasurile tradiționale, purtabilul descris în brevetul sportiv are un design rotund, completat cu un buton clasic, identic cu cel de pe ceasurile mecanice, în partea dreptă. Timpul afișat poate fi ușor modificat ținând apăsat pe afișaj și trăgând fiecare ac indicator. De asemenea, dacă mutarea este neintenționată, utilizatorii pot anula modificarea prin intermediul butonului clasic. În mod prestabilit, ceasul poate fi setat în modul smartwatch. Cu toate acestea, este disponibil și un mod analogic separat care prelungește semnificativ durata de viață a bateriei. O caracteristică suplimentară vine sub forma unei camere care va fi plasată chiar deasupra ecranului.

USPTO este o agenție guvernamentală americană cu sediul în Alexandria, Virginia. Are peste 12.000 de angajați, inclusiv ingineri, oameni de știință, avocați, analiști, specialiști în computere, care lucrează pentru protejarea drepturilor de proprietate intelectuală din S.U.A. Director este Andrei Iancu.

 Așa cum am specificat brevetul a fost depus la United States Patent and Trademark Office – USPTO. Ca toate brevetele, nu există nici o garanție că un dispozitiv ca acesta va fi vreodată creat de Samsung. Dar, acest document specific oferă mai multe detalii decât este de obicei cazul, astfel că este cu siguranță o posibilitate.

Nu trebuie să uităm că Samsung a lansat smartwatch-uri de super-clasă cum ar fi Samsung Gear S3  sau Samsung Gear Sport și mai recent Galaxy Watch. Este posibil ca gigantul tech sud-coreean să testeze și piața acestor ceasuri hibride.