Snapdragon 8 Gen 3 cu un nou GPU Adreno crește cu 50% viteza față de Gen 2

287
Snapdragon 8 Gen 3 cu un nou GPU Adreno
Sursa foto: via tizenhelp.com

Qualcomm ar putea lansa în curând următorul său procesor Snapdragon 8 Gen 3. Au existat multe zvonuri despre puterea și viteza sa în ultimele două săptămâni. Acum, încă un zvon vine să susțină afirmațiile anterioare. Dacă aceste cifre se adeveresc Galaxy S24 Ultra, dar și celelalte modele din seria Galaxy S24, nu vor avea adversar pe măsură pe piață.

Potrivit TizenHelp, care citează Digital Chat Station, GPU-ul de pe următorul Snapdragon 8 Gen 3 va vedea o creștere de 50% față de actualul GPU Adreno 740. Din câte se pare numele de scenă al viitorului procesor grafic va fi Adreno 750. De la lansarea smartphone-urilor din seria Galaxy S23 cu cipuri Snapdragon 8 Gen 2 și GPU-ul lor Adreno 740, acestea au dominat piața când vine vorba de jocuri. Acest procesor grafic este mai bun decât cel găsit în cipurile Apple A15 și A16 Bionic utilizate în iPhone 14.

Snapdragon 8 Gen 3 mult mai puternic și mai rapid

Anterior se spunea că va exista o creștere de 40% în scorul următorului GPU, dar conform noilor date este și mai rapid decât se estima. Performanța de vârf din clasă va îmbunătăți cu siguranță capacitățile generale în sesiunea de joc și alte performanțe software. Pe scurt, cu Snapdragon 8 Gen 2, Qualcomm și-a creat cel mai bun cipset mobil, iar Snapdragon 8 Gen 3 se pare că va duce mai departe acele performanțe. Debutul noului procesor Qualcomm va avea loc în octombrie.

Dacă GPU-ul Adreno 750 din Snapdragon 8 Gen 3 este într-adevăr cu 50% mai rapid, următoarea platformă mobilă pentru Galaxy de pe Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra, ar putea să bată din nou sistemul grafic de pe iPhone 15 Ultra, modelul de top Apple.

iQOO este un producător de smartphone-uri din China fondat pe 12 februarie 2019 ca filială a companiei chineze Vivo. Acum este independent de Vivo. Telefoanele iQOO se bazează pe performanță și capacitate pentru jocuri.

Pentru a obține viitorul procesor Qualcomm, Samsung, Xiaomi, IQOO, OnePlus și alte companii sunt la linia de start. Samsung îl va folosi pe seria Galaxy S24 și, probabil, primește un procesor overclockat la fel ca seria Galaxy S23. OnePlus îl poate folosi seria OnePlus 12 iar celelalte companii pe telefoanele emblematice. Sperăm ca acest zvon să se adeverească, dar momentan, până la alte confirmări, avem unele rețineri în privința acestuia.