Snapdragon 8 Gen 4 cu 40% mai rapid decât Snapdragon 8 Gen 3

249
Snapdragon 8 Gen 4
Sursa foto: via gizmochina.com

Qualcomm a dezvăluit procesorul Snapdragon 8 Gen 2 spre sfârșitul anului 2022, un cip mai mult decât impresionant. Se pare că brandul american de semiconductori intenționează să-și dezvăluie cip-setul său emblematic pentru 2023 aproximativ în aceeași perioadă cu lansarea de anul trecut. Deși nu sunt multe detalii despre Snapdragon 8 Gen 3, zvonurile despre Snapdragon 8 Gen 4 încep deja să apară.

Ca de obicei telefoanele emblematice care vor rula pe Android vor primi acest procesor Qualcomm. Între acestea și seria Galaxy S25. Asta dacă până atunci lucrurile nu vor lua o altă întorsătură și Samsung nu va lansa propriul Exynos. Sunt informații, chiar dacă neconfirmate de Samsung, că gigantul coreean lucrează la procesor personalizat estimat a fi lansat cu seria Galaxy S25.

Snapdragon 8 Gen 4 va fi foarte puternic și rapid

S-ar putea să fie devreme pentru scurgerile Snapdragon 8 Gen 4, dar aceasta este lumea în care trăim. Conform unei informații postate pe site-ul Weibo, Snapdragon 8 Gen 4, cu nume de cod SM8750, va fi printre primele procesoare mobile cu noile nuclee Nuvia de la Qualcomm. Noile nuclee vor fi prezente într-o configurație 2+6 (2x Phoenix I plus 6x Phoenix M), potrivit GizmoChina. Se estimează că procesorul va obține 2.070 de puncte în single-core și 9.100 de puncte în multi-core pe Geekbench 5.

În schimb, viitorul Snapdragon 8 Gen 3 este de așteptat să obțină un scor multi-core de aproximativ 6.500 de puncte în multi-core și un scor în single-core de aproximativ 1.800 de puncte tot pe Geekbench. Mai mult, sunt zvonuri că Snapdragon 8 Gen 3 va fi fabricat cu tehnologia de producție de 5nm de TSMC.

TSMC are 1998 de proprietari și acționari care dețin 991.090.111 acțiuni. Printre aceștia sunt Sanders Capital, JP Morgan Chase & Co, Morgan Stanley, Bank of New York Mellon Corp, Capital World Investors, Massachusetts Financial Services Co sau Royal Bank of Canada.

Recent am aflat că Snapdragon 8 Gen 3 va avea o arhitectură unică 2+3+2+1 ca nuclee. Totuși, informații concrete privind frecvențele de ceas ale acestor nuclee nu sunt încă disponibile. În plus, se spune că cipsetul are un GPU Adreno 750 care rulează la o viteză de 770 MHz. Este de remarcat faptul că Snapdragon 8 Gen 3 nu va suporta aplicații și jocuri Android pe 32 de biți, deoarece îi lipsesc nucleele CPU necesare pentru compatibilitate.