Acasă Stiri Procesorul Snapdragon 845, va fi oare mai bun decât Snapdragon 835?

Procesorul Snapdragon 845, va fi oare mai bun decât Snapdragon 835?

Noul procesor Snapdragon 845 nu va fi produs cu tehnologia de 7nm FinFET. Potrivit unei noi informații acest proces de fabricație nu este încă pus la punct, iar noul cipset de la Qualcomm va fi produs tot cu tehnologia de 10nm FinFET, la fel ca predecesorul său Snapdragon 835.

Această schimbare de program ar putea cauza probleme pentru unii producători în special pentru Samsung care a preconizat să includă acest procesor pe viitorul smartphone Galaxy S9.

Succesorul lui Snapdragon 835, Snapdragon 845 este următorul procesor mobil de la Qualcomm.

Tehnologia de 7nm oferă o reducere a dimensiunii, performanță și putere mărită pentru o nouă eră a procesoarelor mobile high-end. 7nm FinFET oferă o creștere a performanței de peste 40% și o creștere a puterii de peste 60% comparativ cu 14nm FinFET.

Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+ sunt planificate să vină la bord cu acest nou procesor, Samsung având exclusivitate pentru el. Abia după aceea procesorul va dota și alte smartphone-uri Android din 2018, la fel ca în 2017 cu Snapdragon 835.

Procesorul Snapdragon 845 ar fi primul fabricat cu tehnologia 7nm FinFET, ceea ce ar face ca acesta să fie cel mai mic produs vreodată. Cu toate acestea, conform ultimelor informații acest procesor va fi fabricat tot cu tehnologia de 10nm FinFET, ca Snapdragon 835.

Tehnologia de 7nm FinFET nu ar fi gata până în a doua jumătate a anului 2018, și va fi folosită la producerea lui Snapdragon 855. Dacă această informație este confirmată, aceasta ar putea reprezenta o problemă majoră pentru Samsung și pentru viitoarele sale telefoane Galaxy S9 și S9+.

FinFET, cunoscut și ca Fin Field Effect Transistor, este un tip de tranzistor non-planar sau „3D” utilizat în fabricarea procesoarelor moderne. FinFET a fost inventat în 2001 de către cercetătorii Universității Berkeley din California. Acesta permite producatorilor de semiconductori să creeze procesoare și module de memorie mai mici, care functionează mai repede și consumă mai puțin.

La începutul lunii octombrie, Samsung a anunțat că a început producția noului său procesor Exynos pentru Galaxy S9. Acum, acest nou procesor va fi produs cu tehnologia de 8nm. Această dimensiune redusă ar putea ajuta Samsung să integreze mai multe componente în Galaxy S9, sau pur și simplu să poate reduce dimensiunile telefonului. Cu toate acestea, la fel ca în fiecare an, este probabil ca procesorul Exynos să fie rezervat doar pentru anumite piețe. În Statele Unite și China, noul pilot al lui Samsung va fi echipat cu Snapdragon 845.

Prin urmare, Samsung va trebui să adapteze designul lui Galaxy S9 pentru Snapdragon 845.

Va fi Galaxy S9 suficient de mare pentru a găzdui acest procesor de 10nm? Nu credem că Samsung va produce două dimensiuni pentru Galaxy S9, una pentru procesorul Exynos și una pentru Snapdragon 845.

Nu va fi fezabilă o astfel de abordare. În plus față de dimensiuni mai apare o problemă, eficiența celor două procesoare poate fi inegală. Este probabil că Snapdragon 845 să consume mai multă energie decât noile Exynos. Dificil de prezis dacă Samsung va face un compromis.

Oricum, prezentarea oficială a lui Snapdragon 845 este foarte aproape. Să ne amintim că Snapdragon 835 a fost anunțat în noiembrie 2016.

Stiri

Tot ce știm despre seria Galaxy S21: specificații, design, posibilă lansare

Seria Galaxy S există de peste un deceniu și, din acel moment, a devenit una dintre cele mai bine vândute linii de...

Samsung „schițează” viitorul telefoanelor pliabile-multiple și rulabile

Samsung își dezvoltă tehnologia ecranului OLED flexibil de ani de zile. Compania a fost una dintre primele din lume care a lansat...

Ce este tehnologia UWB aflată pe Note 20 Ultra și Galaxy Z Fold 2?

UWB sau Ultra-Wide Band, este primul pas pentru ca smartphone-ul să înlocuiască în siguranță cheile casei și ale mașinii. Modelul Samsung Galaxy...

Samsung Galaxy Buds Beyond certificate de NRRA, lansare iminentă

Aproape sigur Galaxy Buds Beyond, viitoarele căști TWS Samsung, vor avea o baterie mare 472 mAh. Căștile wireless au fost zilele trecute...

Barele de sunet Samsung pot fi controlate vocal cu Alice de la Yandex

Samsung Electronics extinde numărul de dispozitive care acceptă funcții de control vocal pe baza asistentului inteligent Alice. Acum, proprietarii liniei de bare...

Astăzi îl sărbătorim pe Sfântul Andrei, ocrotitorul României

Ziua de 30 noiembrie este marcată ca una din cele mai importante sărbători românești. Este ziua în care îl sărbătorim pe Sfântul Andrei, ocrotitorul...

NEON va fi disponibil pe smartphone-urile Galaxy de luna viitoare

La CES 2020 Las Vegas, Samsung a anunțat NEON, un produs pe care compania îl numește un om artificial. O descriere de...