Acasă Stiri Procesorul Snapdragon 845, va fi oare mai bun decât Snapdragon 835?

Procesorul Snapdragon 845, va fi oare mai bun decât Snapdragon 835?

Noul procesor Snapdragon 845 nu va fi produs cu tehnologia de 7nm FinFET. Potrivit unei noi informații acest proces de fabricație nu este încă pus la punct, iar noul cipset de la Qualcomm va fi produs tot cu tehnologia de 10nm FinFET, la fel ca predecesorul său Snapdragon 835.

Această schimbare de program ar putea cauza probleme pentru unii producători în special pentru Samsung care a preconizat să includă acest procesor pe viitorul smartphone Galaxy S9.

Succesorul lui Snapdragon 835, Snapdragon 845 este următorul procesor mobil de la Qualcomm.

Tehnologia de 7nm oferă o reducere a dimensiunii, performanță și putere mărită pentru o nouă eră a procesoarelor mobile high-end. 7nm FinFET oferă o creștere a performanței de peste 40% și o creștere a puterii de peste 60% comparativ cu 14nm FinFET.

Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+ sunt planificate să vină la bord cu acest nou procesor, Samsung având exclusivitate pentru el. Abia după aceea procesorul va dota și alte smartphone-uri Android din 2018, la fel ca în 2017 cu Snapdragon 835.

Procesorul Snapdragon 845 ar fi primul fabricat cu tehnologia 7nm FinFET, ceea ce ar face ca acesta să fie cel mai mic produs vreodată. Cu toate acestea, conform ultimelor informații acest procesor va fi fabricat tot cu tehnologia de 10nm FinFET, ca Snapdragon 835.

Tehnologia de 7nm FinFET nu ar fi gata până în a doua jumătate a anului 2018, și va fi folosită la producerea lui Snapdragon 855. Dacă această informație este confirmată, aceasta ar putea reprezenta o problemă majoră pentru Samsung și pentru viitoarele sale telefoane Galaxy S9 și S9+.

FinFET, cunoscut și ca Fin Field Effect Transistor, este un tip de tranzistor non-planar sau „3D” utilizat în fabricarea procesoarelor moderne. FinFET a fost inventat în 2001 de către cercetătorii Universității Berkeley din California. Acesta permite producatorilor de semiconductori să creeze procesoare și module de memorie mai mici, care functionează mai repede și consumă mai puțin.

La începutul lunii octombrie, Samsung a anunțat că a început producția noului său procesor Exynos pentru Galaxy S9. Acum, acest nou procesor va fi produs cu tehnologia de 8nm. Această dimensiune redusă ar putea ajuta Samsung să integreze mai multe componente în Galaxy S9, sau pur și simplu să poate reduce dimensiunile telefonului. Cu toate acestea, la fel ca în fiecare an, este probabil ca procesorul Exynos să fie rezervat doar pentru anumite piețe. În Statele Unite și China, noul pilot al lui Samsung va fi echipat cu Snapdragon 845.

Prin urmare, Samsung va trebui să adapteze designul lui Galaxy S9 pentru Snapdragon 845.

Va fi Galaxy S9 suficient de mare pentru a găzdui acest procesor de 10nm? Nu credem că Samsung va produce două dimensiuni pentru Galaxy S9, una pentru procesorul Exynos și una pentru Snapdragon 845.

Nu va fi fezabilă o astfel de abordare. În plus față de dimensiuni mai apare o problemă, eficiența celor două procesoare poate fi inegală. Este probabil că Snapdragon 845 să consume mai multă energie decât noile Exynos. Dificil de prezis dacă Samsung va face un compromis.

Oricum, prezentarea oficială a lui Snapdragon 845 este foarte aproape. Să ne amintim că Snapdragon 835 a fost anunțat în noiembrie 2016.

Stiri

Samsung va furniza aproape 80% din afișajele OLED pentru iPhone 12

Samsung este cel mai mare producător de panouri OLED pentru smartphone-uri și face cel mai bun ecran OLED din industrie. Compania oferă...

Samsung cu patru smartphone-uri în top 10 cele mai vândute în Q1 2020

Potrivit unui studiu de piață realizat de Omdia (fostă IHS Markit), Samsung în ciuda impactului economic cauzat de pandemia de la COVID-19,...

Samsung Gear S3 și Gear Sport actualizate cu Bixby la nivel global

În urmă cu aproximativ trei săptămâni am scris că Samsung va înlocui S Voice cu Bixby pe smartwatch-urile sale. Acum Samsung a...

Galaxy Fold 2 ar putea avea un ecran exterior mai mic și rezistență la apă

De la lansarea primului său telefon pliabil Galaxy Fold, Samsung a avut în vedere și alte tipuri de smartphone-uri pliabile. Compania a...

Galaxy Tab S7+ primește o baterie cu o capacitate de peste 10.000 mAh

Am scris zilele trecute despre certificarea Wi-Fi a tabletei Samsung Galaxy Tab S7+ 5G. Acum avem noi informații despre viitoarea tabletă premium...

Samsung Galaxy M01 va fi lansat în iunie, fișa tehnică completă

Samsung Galaxy M01 și M11 vor fi lansate în India în prima săptămână a lunii iunie, adică săptămâna viitoare. Galaxy M01 a...

Samsung a prezentat noi cipuri de securitate pentru dispozitive mobile

Samsung Electronics a lansat o soluție de securitate de sine stătătoare pentru dispozitivele mobile. Noul cip și software-ul dedicat va oferi protecție...