Procesorul Qualcomm Snapdragon 845 prezentat oficial

1413

Așteptat cu nerăbdare de fanii smartphone-urilor Android, procesorul Qualcomm Snapdragon 845 a fost prezentat cu mare fast de firma Qualcomm. La summitul său anual de tehnologie din Hawaii, în insula Maui, Qualcomm a subliniat puterea noului său procesor și faptul că lansarea acestuia va revoluționa piața telefoniei mobile.

Cip-ul Snapdragon 845, este fabricat după procesul tehnologic de 10 nm ca și predecesorul său. Asta nu înseamnă că Qualcomm nu a făcut nicio îmbunătățire. Snapdragon 845 oferă o arhitectură complet nouă, care aduce o serie de caracteristici noi, inclusiv filmarea video HD 4K. Există, de asemenea, și o serie de upgrade-uri de performanță și de putere.

Potrivit PhoneAndroid, procesorul Snapdragon 845, succesorul lui Snapdragon 835 prezent în Samsung Galaxy Note 8, LG V30 sau Galaxy S8, este cip-ul care se va afla pe mai multe telefoane high-end Android în anul 2018. Un sistem-on-a-chip, SoC, care combină CPU, GPU, modem și alte componente esențiale ale smartphone-ului.

De asemenea, merită remarcat faptul că Snapdragon 845 utilizează modemurile LTE și Wi-Fi de ultima generație pentru conectivitate. În plus, noul GPU integrat Adreno 630 oferă o grafică cu 30% mai bună și o eficiență energetică mai mare cu 30%. Qualcomm spune că acesta va avea un impact asupra performanțelor cu un plus de 10 – 20%.

Snapdragon 845, de exmplu, suportă Ultra HD Premium, un nou standard HDR care poate aduce o gamă mai largă de culori pentru efecte mai bune, care să scoată în evidență ecranele OLED din noua generatie. Toate datorită unui nou procesor de imagine Spectra 280. Noul procesor ar trebui să permită îmbunătățiri atât la capturarea imaginii în 4K, cât și la citirea conținutului.

Ca o reamintire, Samsung Galaxy S9 va fi primul smartphone care va beneficia de avantajele lui Snapdragon 845 în 2018. Se consideră că noul procesor se va afla la bordul telefoanelor Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+ care vor fi vândute în Statele Unite și China. Samsung a negociat cu Qualcomm ca primul lot al noului procesor să ajungă la Galaxy S9. Cu o astfel de putere, Galaxy S9 va avea avantaj față de concurenții săi în domeniul performanței. Abia după ce Samsung își ia partea leului, telefoanele producătorului chinez Xiaomi vor beneficia și ele de acest procesor.

Xiaomi Inc. este o companie fondată în 2010, producătoare de electronice, în special telefoane mobile, din China. În octombrie 2014, Xiaomi a devenit al treilea mare producător de smartphone-uri la nivel mondial, cu o cotă de piață de 5,6%, după Samsung Electronics și Apple. Xiaomi este cuvântul chinezesc pentru „mei”.

Varianta europeană a modelului Galaxy S9 se știe că va include procesorul Samsung Exynos 9810, care se așteaptă să fie fabricat folosind același proces de fabricație de 10 nm, ca a lui Snapdragon 845.