Snapdragon 865 va fi fabricat de Samsung cu tehnologia de 7nm EUV

941

Compania Samsung Electronics va fabrica noul procesor Qualcomm Snapdragon 865. Noul procesor Qualcomm de generație următoare va fi fabricat de Samsung utilizând tehnologia de 7nm bazată pe Extreme Ultraviolet (EUV). Qualcomm și Samsung au mai mai colaborat la producerea de cipuri Snapdragon până la cele cu tehnologia de 10nm. Cu toate acestea, producătorul american a apelat anul trecut la Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) pentru procesoarele Snapdragon 855.

Acum Qualcomm, cel mai mare producător de procesoare de aplicații (AP) pentru smartphone-uri, a apelat din nou la Samsung. Potrivit ziarului sud-coreean TheElec, Samsung Foundry va începe producția în masă până la sfârșitul anului a noilor procesoare Snapdragon 865. Producția va începe pe linia Samsung Hwaseong 17, folosind linii exclusive EUV pentru a permite producția la capacitate maximă până februarie anul viitor.

Tehnologia Samsung de 7nm EUV, pentru eficiență energetică a procesoarelor

Noul procesor Snapdragon se așteaptă să fie utilizat pe smartphone-urile Android ce vor fi lansate la începutul anului viitor. Acum, când Samsung și-a îmbunătățit tehnologia de turnare a chip-urilor cu o nouă tehnologie de fabricație, pentru o eficiență energetică scăzută a procesoarelor, Qualcomm revine.

Samsung Electronics este pe locul doi pe piața producției de procesoare mobile, după TSMC. Samsung a fost primul din lume care a finalizat noua tehnologie de producție de 7nm pe bază de EUV. Primul procesor Samsung Exynos cu această tehnologie a fost lansat în producție în luna aprilie și este posibil să fie în viitorul Galaxy Note 10.

IBM – International Business Machines, este o corporație americană producătoare de tehnologie avansată cu sediul în Armonk, New York. A fost fondată la 16 iunie 1911. Supranumită Big Blue, IBM este una dintre cele 30 de companii incluse în Dow Jones Industrial Average. IBM este unul dintre cei mai mari angajatori din lume, cu peste 350.600 de angajați în 2018.

Samsung speră că introducerea procesului de fabricație de 7nm EUV să atragă mai mulți clienți pentru a depăși producătorul taiwanez TSMC. În afară de Qualcomm, alte companii sunt, de asemenea, clienți ai liniilor de fabricație de 7nm EUV, inclusiv IBM și NVIDIA. Conform site-ului Cdrinfo, compania din Taiwan are printre clienți pe Apple și Huawei.