Qualcomm a anunțat că Snapdragon 865+ va fi pe Galaxy Note 20

823
Sursa Foto: via 91mobiles.com

Procesorul Snapdragon 865+ destinat telefoanelor emblematice a fost anunțat de compania americană Qualcomm. Procesorul oferă viteze mai rapide ale CPU și GPU în comparație cu Snapdragon 865. ASUS ROG Phone 3 și Lenovo Legion vor fi primele smartphone-uri lansate cu noul cip-set Snapdragon 865+.

Qualcomm Snapdragon 865+ este destinat să echipeze smartphone-urile Android de ultimă generație din a doua jumătate a anului 2020. Compania Qualcomm spune că noul procesor oferă performanțe sporite pentru o experiență de joc superioară cu tehnologia Snapdragon Elite Gaming de la Qualcomm. Chipset-ul este, de asemenea, asociat cu un modem 5G și este susținut de un AI „ultra-intuitiv”.

Un procesor Qualcomm pentru telefoanele premium

ASUS și Lenovo vor fi primele mărci care vor lansa smartphone-uri alimentate de chipsetul Snapdragon 865+. ASUS va anunța în curând ROG Phone 3, în timp ce Lenovo va lansa smartphone-ul Legion. Ambele dispozitive emblematice sunt de așteptat să fie telefoane centrate pe jocuri.

Pe măsură ce trecem la 5G, continuăm să investim în platformele noastre mobile de nivel superior, din seria 8. Vrem să ridicăm performanțele procesoarelor noastre mobile pentru următoarele generații de camere foto, AI și jocuri pe smartphone-uri”. A spus Alex. Katouzian, vicepreședinte și director general la Qualcomm Technologies, conform 91Mobiles. „Pornind de la succesul lui Snapdragon 865, noul 865+ va oferi performanțe sporite pentru următorul val de smartphone-uri emblematice”.

ASUS este o companie multinațională de calculatoare și de telecomunicații din Taiwan. Produsele sale includ computere desktop, laptop-uri, netbook-uri, telefoane mobile, routere WIFI, plăci de bază, plăci grafice, purtabile, servere, stații de lucru și tablete.

Noul procesor Snapdragon oferă o viteză de până la 3,1 GHz, cu 10% mai rapidă decât predecesorul său. Cip-setul este echipat cu un procesor grafic Adreno 650 care va oferi o redare grafică cu 10% mai rapidă. Procesorul Qualcomm este, de asemenea, compatibil cu Qualcomm FastConnect 6900, care oferă viteze Wi-Fi de până la 3,6 Gbps.

Seria Note 20 va primi procesorul Snapdragon 865+

Dar Snapdragon 865+ are ți suport Wi-Fi 6E. Deși Wi-Fi 6E nu este mai rapid decât Wi-Fi 6, este mult mai fiabil. Acest lucru se datorează faptului că folosește lățimea de bandă de 1.200 MHz, comparativ cu 400 MHz de generația anterioară. Wi-Fi 6E are mai multe canale, iar aceste canale sunt „mai mari”. Asta înseamnă că fiecare canal poate suporta mai mulți utilizatori, iar cu mai multe canale disponibile, congestionarea Wi-Fi nu va fi o problemă la fel de mare ca acum.

ASUS ROG Phone 3 și Lenovo Legion vor fi primele telefoane care vor folosi noul Snapdragon 865+. Qualcomm a declarat că seria Samsung Galaxy Note 20 va folosi și ea noul său procesor. Seria Galaxy Note 20 urmează să fie lansată pe 5 august iar noul procesor va alimenta telefoanele Note 20 pentru SUA.