Snapdragon 865 cu suport pentru memoria RAM LPDDR5X și UFS 3.0

770

Am scris destul de recent că Samsung va fabrica noul procesor Qualcomm Snapdragon 865. Samsung va utiliza tehnologia de 7nm bazată pe Extreme Ultraviolet (EUV) la fabricarea noul procesor. Cele două companii au mai colaborat până acum și pentru procesoarele Snapdragon produse cu tehnologia de 10nm.

Acum o informație dintr-o sursă credibilă, de la cunoscutul insider Roland Quandt, confirmă că viitorul procesor Snapdragon 865 va avea suport pentru memoria RAM LPDDR5X și pentru stocarea UFS 3.0. Chiar dacă este o noutate privind acest procesor, putem spune că nu este ceva surprinzător. Era ceva de așteptat, au fost mai multe zvonuri privind aceste lucruri.

Qualcomm Snapdragon 865 este identificat momentan prin acronimul SM8250. Conform lui Roland Quandt, mai mulți dintre angajații companiei americane Qualcomm utilizează acest nume pentru a se referi la platforma de top din generația următoare. Chiar dacă mai există mici îndoieli cu privire la nume, nu este clar momentan ce model de procesor va fi echipat cu suport pentru rețelele 5G.

Qualcomm Snapdragon 865 în două versiuni „Kona” și „Huracan”

Quandt confirmă că modemul Qualcomm 5G va fi opțional, deci o variantă va fi produsă cu suport pentru rețelele LTE și una în care va fi prezent noul modem Snapdragon X55, pentru 5G. Variantele Snapdragon 865 se spune că vin în două versiuni cu nume de cod „Kona” și „Huracan”, una cu modem X55 5G integrat și cealaltă fără acest modem.

Roland Quandt, (@rquandt) este un jurnalist german care a publicat mai multe informaţii pe surse care s-au dovedit a fi în general corecte. Roland Quandt își publică de obicei informațiile din spectrul telefoniei mobile pe Twitter sau pe site-ul german WinFuture.

Cu două variante ale modelului Snapdragon 865, producătorii își pot lansa smartphone-urile fără modemul 5G în locuri unde nu există rețele 5G și integrat cu modemul 5G în țările în care acoperirea rețelei 5G este mai mare. De asemenea, se spune că ambele suportă memoria RAM LPDDR5X și stocarea UFS 3.0 (Universal Flash Storage). Conform informațiilor, este posibil ca Snapdragon 865 să fie pe Galaxy Note 10 dar, mai sigur pe Samsung Galaxy S11.

În cele din urmă este important că se confirmă suportul pentru memoria RAM LPDDR5X și pentru stocarea UFS 3.0. Cel puțin aceasta din urmă există deja pe Snapdragon 855 și acesta este capabil să o susțină. În ceea ce privește memoria RAM LPDDR5X, este pas important înainte față de modelele actuale, conform site-ului italian HDblog.